Επικαλέστηκε κορονοϊό και δεν εμφανίστηκε στη δίκη ο ψευτογιατρός - Αντιδρούν οι συγγενείς

Επικαλέστηκε κορονοϊό και δεν εμφανίστηκε στη δίκη ο ψευτογιατρός - Αντιδρούν οι συγγενείς

Πρόκειται για βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων. Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα...

Συνεχίζεται η δίκη για τον ψευτογιατρό που κατηγορείται ότι παρέσυρε στον θάνατο 12 καρκινοπαθείς υποσχόμενος θεραπείες με ματζούνια, ενώ κατηγορείται και για άλλες 14 απόπειρες ανθρωποκτονίες, ωστόσο ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ότι νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Έχασαν τους ανθρώπους τους, υπέφεραν και τώρα νιώθουν ότι τους εμπαίζουν. Μετ΄εμποδίων εξελίσσεται η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίες.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου άργησε να αρχίσει μιάμιση ώρα. Και όταν τελικά άρχισε, οι δικηγόροι του περιβόητος «Dr Kontos», ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι νοσηλεύεται με κορωνοϊό στον «Ευαγγελισμό», αλλά ούτε προσκόμισαν βεβαίωση νοσηλείας ούτε και εξουσιοδότηση από τον πελάτη τους για παραστούν στην ακροαματική διαδικασία.

«Θεωρώ ότι είναι παρελκυστικά όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν μία βεβαίωση, ήταν υποχρεωμένοι» υποστήριξε ο δικηγόρος θυμάτων Στέλιος Σούρλας.

«Βεβηλώνονται τα θύματα»
Οι δικηγόροι των θυμάτων ζήτησαν από το δικαστήριο η δίκη να συνεχιστεί ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση.

«Πρόκειται για βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων. Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα» υπογράμμισε ο δικηγόρος θυμάτων Αλέξης Κούγιας.

Στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του «ψευτογιατρού». Εάν μέχρι τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη θα αποφυλακιστεί.

Μαζί με τον «ψευτογιατρό» δικάζονται ακόμα 16 άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί αλλά και μοναχοί.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την κατηγορία όπως παρουσιάζεται και ότι είχαμε γνώση ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν γιατρός» υποστήριξε ο δικηγόρος της ηγουμένης Μονής Ταξιαρχών Αθανάσιος Καβουρίνος.

Τελικά, στο δικαστήριο προσκομίστηκε έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το οποίο βεβαιώνει ότι ο κατηγορούμενος νοσεί με κορωνοϊό και η δίκη διεκόπη για τις 25 Νοεμβρίου.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα