Κορονοϊός: Lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, λένε οι ειδικοί

Κορονοϊός: Lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, λένε οι ειδικοί

Για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα και την πορεία της πανδημίας στην χώρα μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 τα νέα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με τον περιορισμό στην κινητικότητα των ανεμβολίαστων που συμβάλλουν στην διασπορά του ιού, αλλά και με το μέτρο για το ωράριο στο λιανεμπόριο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα μέτρα θα αποδώσουν και θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας. Ωστόσο, όπως είπε αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα και ενδέχεται να πάμε σε νέο ιδιότυπο lockdown

Πάντως, οι ειδικοί περιμένουν να δουν αποκλιμάκωση από τον Δεκέμβρη αλλά πρέπει και μετά να συνεχίσουν να ισχύουν και να τηρούμε τα μέτρα, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα επειδή θα είναι γιορτές. 

Όχι από Πλεύρη για lockdown
 
«Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σε περιορισμούς τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων και αυτό δεν θα είναι τιμωρητικά», τόνισε ο υπουργός Υγείας χθες Κυριακή μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Επίσης τόνισε πως το 85% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Για τις κλίνες ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε, τόνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα