Σόνια Τσεκίνι: Μάθημα ζωής από την 45χρονη - Τερμάτισε πρώτη παρά τις χημειοθεραπείες

Σόνια Τσεκίνι: Μάθημα ζωής από την 45χρονη - Τερμάτισε πρώτη παρά τις χημειοθεραπείες

Η Σόνια Τσεκίνι, στέλνοντας ένα μήνυμα γενναιότητας, θάρρος και μεγάλης ψυχικής δύναμης, είναι η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3 ώρες.

Η Σόνια κέρδισε για τρίτη φορά το διεθνή μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη. Αυτή ωστόσο όπως εξηγεί στο Mega είναι η σημαντικότερη νίκη για εκείνη αφού, εδώ και αρκετούς μήνες, δίνει μάχη με τον καρκίνο.

«Παλεύω με τον αγώνα που δίνω για τη ζωή και ήταν και αυτός ο αγώνας. Θέλω να στείλω μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που περνάνε το ίδιο με ΄μενα και άλλες δυσκολίες, να μην το παρατάνε ποτέ, να συνεχίζουνε τη ζωή και να κάνουνε αυτά που αγαπάνε» ανέφερε η Σόνια Τσεκίνι.

«Η νίκη της Σόνιας Τσεκίνη στο μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει όρια. Εάν έχει πίστη, θέληση, μπορεί να καταφέρει τα πάντα, φτάνει να μην τα παρατάει» υπογράμμισε η κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ μαραθωνίου Μαρία Πολύζου.

«Το σκέφτομαι και συγκινούμαι»
Η Σόνια διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος τον Ιανουάριο του 2021 και  τέλη Αυγούστου υποβλήθηκε σε επέμβαση και από τότε κάνει χημειοθεραπείες.

Η 45χρονη μαχήτρια που μοίρασε ρίγη συγκίνησης έτρεξε για τις φίλες της που παλεύουν όπως και αυτή, έχοντας πάντα στο πλευρό της, τους δικούς της ανθρώπους

«Στον τερματισμό είχα και την κόρη μου την μεγάλη και τους φίλους μου και τον άνδρα μου….Μόνο που σκεφτόμουνα ότι θα πάρω αυτήν την αγκαλιά, μου έδωσε δύναμη να τερματίσω, ήμουν χαρούμενη. Ακόμα που το σκέφτομαι συγκινούμαι» πρόσθεσε η Σόνια Τσεκίνι.

Πριν από λίγες ημέρες, η Σόνια Τσεκίνι έλαβε μέρος και στο μαραθώνιο της Αθήνας όπου τερμάτισε τέταρτη.

«Μετά το μαραθώνιο της Αθήνας που είχαμε συζητήσει πάλι μαζί, μου είπε θα τρέξω πάλι στη Θεσσαλονίκη και πραγματικά το αποτέλεσμα αυτό είναι κάτι το εντυπωσιακό. Να είναι καλά, εγώ χάρηκα πάρα πολύ» συμπλήρωσε η Μαρία Πολύζου.

Στόχος της Σόνιας Τσεκίνι να συνεχίζεται να αγωνίζεται και να δίνει κουράγιο σε άλλες γυναίκες που περνάνε το ίδιο με εκείνην.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα