Στο τραπέζι νέα μέτρα και περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους πριν τα χειρότερα

Νέα αυστηρότερα μέτρα μπαίνουν στο τραπέζι πριν τα χειρότερα, που σύμφωνα με τους ειδικούς, θα έρθουν τέλος του μήνα.

Τα μέτρα σε πρώτη φάση θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, εξετάζεται η περαιτέρω μείωση στον επιτρεπόμενο αριθμό πελατών στην εστίαση και την ψυχαγωγία, η επαναφορά της τηλεργασίας, η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στο Δημόσιο,  η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και η εφαρμογή της διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Την ίδια ώρα, η εικόνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου ο συνωστισμός καλά κρατεί, ανησυχεί ιδιαίτερα.

Δεκάδες πολίτες που περιμένουν πολύ ώρα το λεωφορείο στριμώχνονται όπως όπως για να πάνε στις δουλειές τους αν και τα λεωφορεία είναι ήδη γεμάτα επιβάτες.

Στα μέτρα, που θα αποφασιστούν την Τετάρτη, είναι και η αύξηση των τεστ.

Προς lockdown για τους ανεμβολίαστους μετά την Αυστρία και η Γερμανία - Τι απαντά η Κομισιόν

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία
Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία έχουν ήδη ξεπεράσει τις δυνατότητές τους και τα ράντζα είναι κανόνας από την Αττική ως τη βόρεια Ελλάδα.

Μπροστά στην κατάστασης αυτή, η κυβέρνηση αύριο θα επιστρατεύσει γιατρούς αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως.

«Τα πράγματα είναι οριακά, είναι πολύ μεγάλη ανάγκη αφενός να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και αφετέρου να μειωθεί η διασπορά. Είναι και τα δύο κομβικά», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής πρώην Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

«Η εντύπωση ότι η διασπορά (σ.σ. του ιού) γίνεται από τους μόνο από τους ανεμβολίαστους είναι λανθασμένη», προσθέτει ο ίδιος, τονίζοντας πως τα μέτρα είναι για όλους και πρέπει να τηρούνται από όλους, ενώ προτείνει μείωση της χωρητικότητας των χώρων εστίασης και διασκέδασης.

«Τα μέτρα χρειάζονται από όλους. Αποστάσεις, μάσκες αποφυγή συγχρωτισμού. Όχι 100% χωρητικότητα σε χώρους διασκέδασης, εστίασης ψυχαγωγίας, αμφιθέατρα, ακόμα και εκεί που είναι μόνο εμβολιασμένοι. Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ».

Σχετικά με την τρίτη δόση, ο καθηγητής επισημαίνει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντική ιδίως για άτομα άνω των 50 – 60 ετών».

«Δεν είναι καιρός ούτε για δοξαστικά ούτε για καταγγελίες. Πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα, να υπάρξει μια ευρύτερη συνεννόηση και συστράτευση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα