Χριστούγεννα 2G – Νέα μέτρα στο τραπέζι για να σωθούν τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 2G – Νέα μέτρα στο τραπέζι για να σωθούν τα Χριστούγεννα

Με την πανδημία να σαρώνει τη χώρα, το Μαξίμου επεξεργάζεται μία σειρά από σενάρια προκειμένου να μπει ένα φρένο στην εξάπλωση του ιού.
Ενάμιση μήνα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και όλα τα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι της κυβέρνησης. Η αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων έχει θέσει σε συναγερμό τους λοιμωξιολόγους που ζητούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Ελεύθερα Χριστούγεννα
Οι προβλέψεις της επιτροπής κάνουν λόγο για δέκα χιλιάδες κρούσματα και 100 νεκρούς σε ημερήσια βάση μέχρι τις γιορτές. Η κυβέρνηση μελετά την επιδημιολογική κατάσταση χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Οι περιορισμού που υφίστανται τώρα δεν αναμένει κανείς να αρθούν τα Χριστούγεννα αλλά δεν βλέπω την ανάγκη κάποιας ιδιαίτερης διαφοροποίησης. Επαναλαμβάνω τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους όπως κάνουμε και τώρα. Θέλουμε εκείνους κυρίως να προστατεύσουμε, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Lockdown στους ανεμβολίαστους
Στο τραπέζι των αποφάσεων έχει πέσει και το ακραίο σενάριο με την κωδική ονομασία Χριστούγεννα 2G που προβλέπει πλήρες μπλόκο των ανεμβολίαστων και ήδη εξετάζεται στην Αυστρία.

Αυτό το ακραίο σενάριο θα εφαρμοστεί μόνο εάν γονατίσουν τα νοσοκομεία της χώρας και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ανεξέλεγκτος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε 50% την τελευταία εβδομάδα και τα ενεργά κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 47.000.

Από την άλλη πλευρά οι ειδικοί τονίζουν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα συνεχίζει το ΕΣΥ να δέχεται πίεση και πως η κατάσταση δε θα έχει επανέλθει σε αριθμούς κρουσμάτων που θα καθησυχάσουν τους λοιμωξιολόγους.

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει σε όλους του τόνους ότι το μοναδικό μέτρο που δε θα πάρει είναι το γενικό lockdown.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα