Σενάρια τρόμου για τους ανεμβολίαστους – Μέχρι πού σκοπεύει να το φτάσει η κυβέρνηση

Σενάρια τρόμου για τους ανεμβολίαστους – Μέχρι πού σκοπεύει να το φτάσει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πίεση προς τους ανεμβολίαστους, βάζοντας το τραπέζι ακόμα και σκέψεις για lockdown για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. 
Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες λένε ότι εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί τώρα, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέτρα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων απ’ όλες τα δραστηριότητες εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, ακόμα και αν έχουν κάνει rapid ή μοριακό τεστ και έχει βγει αρνητικό.

Το σενάριο προφανώς και δεν είναι άμεσο, η πορεία της πανδημίας ωστόσο και το γεγονός ότι μόνο χθες υπήρξαν 70 νεκροί εξ αιτίας του κορονοιού το καθιστά πολύ πιθανό.  

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνηση σκέπτεται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όπως αποκλεισμό από την εστίαση, τη διασκέδαση και άλλους χώρους με μαζική παρουσία καθώς και καθημερινά τεστ για τις όποιες δραστηριότητές τους.

Την ίδια ώρα μάλιστα αίσθηση προκαλεί η χθεσινή παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτου ο οποίος ζήτησε ανοικτά από την πολιτεία να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κίνητρα αλλά και κλιμακούμενες κυρώσεις – από πρόστιμα έως και απολύσεις.

«Θα ξεκινούσα από τα κίνητρα και θα έλεγα για παράδειγμα ότι στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα επιτρέπεται να λάβουν μέρος μόνο εμβολιασμένοι. Επίσης, στον ιδιωτικό τομέα να επιτρέπονται προσλήψεις μόνο εμβολιασμένων. Επιπλέον, θα μπορούσαν να αποκλείονται οι προαγωγές ανεμβολίαστων υπαλλήλων. Μιλάμε για μια κλιμάκωση, με πρώτο μέτρο την πειθώ. Το δεύτερο για όσους εργάζονται είναι η υποχρεωτικότητα με κάποιες κυρώσεις που μπορούν να κλιμακώνονται, δηλαδή να πεις σε κάποιον να δουλεύει από το σπίτι και η απόλυση να είναι το ύστατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός συνταγματολόγος.

Εν τω μεταξύ οι ειδικοί πιέζουν και αυτοί για την λήψη μέτρων, που αφορούν κατά προτεραιότητα τους ανεμβολίαστους, αλλά μοιραία, θα «ακουμπούν» και τους εμβολιασμένους: Από τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης, μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες και την επαναφορά της τηλεργασίας, αρχικά σε περιορισμένα ποσοστά.

topontiki.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα