Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο συνδυασμός εμβολίων κορονοϊού και γρίπης και το χρονικό διάστημα χορήγησης

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο συνδυασμός εμβολίων κορονοϊού και γρίπης και το χρονικό διάστημα χορήγησης

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, με αναρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό  στο fgacebook αναφέρεται στο συνδυασμό  του εμβολίου κατά του κορονοϊού και της γρίπης , καθώς και για το χρονικό διάστημα χορήγησης ανάμεσα σε αυτά τα δύο

Ο Γκίγκας Μαγιορκίνης αφού εξήγησε ποιες είναι οι διαφορές των δύο εμβολίων προχώρησε στους τέσσερις κανόνες με βάση τους οποίους πρέπει να γίνει η χορήγησή τους.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανάρτησή του
«Σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 επειδή έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ.

Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο ή αν δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό σας να καθυστερήσετε την οποιαδήποτε δόση του COVID-19.

Σε αυτό είναι ξεκάθαρες όλες οι οδηγίες που έχει βγάλει η επιτροπή εμβολιασμών και δεν υπάρχει καμία αντίθεση σε αυτό. Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών.

Μα απλά λόγια σπεύδουμε να κάνουμε το εμβόλιο της COVID-19!».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα