Τραγική πρόβλεψη – Τους επόμενους τρεις μήνες θα μολυνθούν 1 εκατ. ανεμβολίαστοι

Τραγική πρόβλεψη – Τους επόμενους τρεις μήνες θα μολυνθούν 1 εκατ. ανεμβολίαστοι

Στη δίνη της επιδημίας του κορονοϊού βρίσκεται η χώρα με μεγάλη αύξηση σε εισαγωγές και διασωληνώσεις. Τα νοσοκομεία δέχονται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς με τις κλίνες να λιγοστεύουν επικίνδυνα. Στο τραπέζι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα. Πάνω από το 67% των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες 18-64 ενώ εφιαλτικές προβλέψεις επιδημιολόγων κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο μολύνσεις ανεμβολίαστων το επόμενο τρίμηνο.

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα τους επόμενους μήνες.

Σοκ προκαλούν τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι», καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Χθες ανακοινώθηκαν 6.150 νέα κρούσματα, 49 θάνατοι  ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 431, εκ των οποίων οι 363 είναι ανεμβολίαστοι.

Με δραματικό τόνο οι επιστήμονες επισημαίνουν την αναγκαιότητα επίσπευσης της τρίτης δόσης…

«Όσο περνά ο καιρός, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εξασθενεί και για αυτό συστήνεται η χορήγηση και τρίτης δόσης έξι μήνες μετά τη δεύτερη»,  δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

Περισσότερους ελέγχους– όπου υπάρχει συνωστισμός – και στις εκκλησίες, αλλά και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ζητούν οι επιστήμονες προκειμένου να μπει φρένο στην έξαρση του κορονοϊού.

«Χρειάζονται έλεγχοι και στις εκκλησίες οι οποίες εξαιρέθηκαν, αλλά και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ορισμένες περιπτώσεις», σημείωσε ο  καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Και οι πολίτες και η κυβέρνηση πρέπει να κάνουν κάθε τι δυνατό για να μην πάμε στα 10.000 κρούσματα. Το βασικό από πλευρά πολιτείας να ελέγξει τον συνωστισμό και για του εμβολιασμένους και για τους ανεμβολίαστους.», υπογράμμισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. :

Ρεκόρ εισαγωγών στη Θεσσαλονίκη

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χθες οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 60.

Συνεχώς αυξάνεται η ροή των ασθενών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σήμερα σημειώθηκε ρεκόρ με 63 εισαγωγές στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο  και 5 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Η ένταση.. ο πόλεμος ουσιαστικά συνεχίζεται και πραγματικά φοβόμαστε το 14ημερο που θα περάσει από το 3ημερο των εορτών που είδαμε όλοι πως ήταν η κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος εργαζομένων στο σωματείο του Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης Χρήστος Τζελέπης.

Δραματική είναι η κατάσταση και σε νοσοκομεία της Αττικής καθώς ασθενείς non covid υποχρεούνται να περιμένουν για ώρες ώστε να βρεθεί κρεβάτι ή ακόμη και ράντζο. Σοκ προκαλούν οι αποκλειστικές εικόνες του MEGA από την εφημερία του  «Γεννηματάς», όπου δεκάδες ασθενείς συνωστίζονται στους διαδρόμους μαζί με τους συνοδούς τους.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι οριακή, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει και τα κρούσματα σε ανεμβολίαστες έγκυες.

Ο δημοσιογράφος Θεολόγος Ηλίου ανέφερε πως σήμερα σημειώθηκε ρεκόρ εισαγωγών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και 5 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και περιμένουν να βρεθούν διαθέσιμες κλίνες.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Χθες διακομίστηκε μία γυναίκα 38 ετών από τα Γιαννιτσά στο Ιπποκράτειο καθώς είχε χαμηλό κορεσμό. Αυτή τη στιγμή είναι σε απλή κλίνη και δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί, ενώ άλλη μία γυναίκα 33 ετών μεταφέρθηκε και αυτή στη Θεσσαλονίκη με σοβαρά προβλήματα, η κατάσταση της καλυτερεύει. Παράλληλα, μία 35χρονη που γέννησε με καισαρική τομή είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το μωρό είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα