Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης – Ναρκωτικά αντί για φρούτα σε μανάβικο στον Πειραιά

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης – Ναρκωτικά αντί για φρούτα σε μανάβικο στον Πειραιά

Στην εξάρθρωση καρτέλ κοκαΐνης που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική προς τη χώρα μας προχώρησαν οι αρχές. Έπειτα από έφοδο σε σπίτια δραστών, κατασχέθηκαν περισσότερα από 11 κιλά κοκαΐνης και έγιναν 6 συλλήψεις. Η αποθήκευση των ναρκωτικών φέρεται να γινόταν σε μανάβικο.

 Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών εντόπισαν μέσα σε κούτες, τα πακέτα με την κοκαΐνη, βάρους 11 κιλών και 715 γραμμαρίων, καθώς και τις νάιλον συσκευασίες με τα 11 γραμμάρια ηρωίνης, σε μανάβικο στον Πειραιά.

Οι πληροφορίες για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Αττική, έφτασαν πριν από έναν μήνα.

«Οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζονται. Οι συνάδελφοι κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στη μάστιγα ναρκωτικών με την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Τα μέλη της οργάνωσης μάλιστα χρησιμοποιούσαν νοικιασμένα οχήματα για την δράση τους» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, Ιωάννης Σημαντηράκης.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας σε Χαλάνδρι, Πειραιά και Παλαιό Φάληρο συνελήφθησαν 6 άτομα και εντοπίστηκαν 280.530 ευρώ , καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και ποσότητες ναρκωτικών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο φερόμενος ως αρχηγός. Ένας 65χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση, τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών σε διακινητές. Ο ίδιος είχε αναλάβει και τον συντονισμό και εποπτεία των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο και στο σπίτι του, στο Παλαιό Φάληρο, όπου εντοπίστηκε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που κατασχέθηκαν.

Χειροπέδες πέρασαν και στον 49χρονο μανάβη, που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση και τη φύλαξη των ναρκωτικών.

«Ο εντολέας μου δεν αποδέχεται τη σχετική κατηγορία και στην πρώτη επαφή μαζί του, ανέφερε ότι η ναρκωτική ουσία ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης του, στον οποίον έχουν πρόσβαση και κυκλοφορούν καθημερινά δεκάδες άτομα» δήλωσε ο συνήγορος του 49χρονου Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ταμίας της οργάνωσης φέρεται να ήταν ένας 63χρονος που βρίσκεται και αυτός στα χέρια της αστυνομίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα