Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Με rapid η είσοδος ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιο -Τι άλλο εξετάζεται

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Με rapid η είσοδος ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιο -Τι άλλο εξετάζεται

Έρχονται νέα μέτρα εν όψει της αύξησης των κρουσμάτων που αναμένεται για σήμερα να ξεπεράσουν τα 6000 νέα κρούσματα.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει στις 18.00 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,  αναμένεται να στοχεύουν τους ανεμβολίστους σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κυβερνητικά στελέχη εξηγούσαν, ότι σχεδιάζεται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πολιτών από χώρους που έως τώρα έχουν πρόσβαση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να απαιτείται η επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδό ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι δεν θα περιοριστούν καθόλου οι ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του πανδημικού κύματος εκτός από τους ανεμβολίαστους έχει δύο ακόμη άξονες, την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας -ειδικά σε περιοχές όπου ασκείται μεγάλη πίεση, αλλά και την αύξηση των εμβολιασμών με έμφαση στην επαναληπτική, τρίτη δόση.

Η αλματώδης αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και των περισσότερων δεικτών της πανδημίας του κορωνοϊού έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στην κυβέρνηση αλλά και τους ειδικούς.

Σήμερα αναμένεται ο ΕΟΔΥ να ανακοινώσει πάνω από 6.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων που δεν αποκλείουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι μολύνσεις να φτάσουν έως και 10.000 ημερησίως.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα