Θωμαΐδης: Να εξετάσουμε ξανά τοπικά lockdown γιατί θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα

Θωμαΐδης: Να εξετάσουμε ξανά τοπικά lockdown γιατί θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα

Αν συνεχίσει αυτή κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούν και θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να χτυπήσουν και τις 10.000

Την άμεση λήψη νέων μέτρων ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εκτίναξη των κρουσμάτων προτείνει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.   

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Θωμαΐδης προτείνει τον περιορισμό των επαφών, την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, και την απαγόρευση κάποιων δραστηριοτήτων οι οποίες επιδεινώνουν την επιδημιολογική εικόνα θα πρέπει να σταματήσουν.

Ενδεχομένως και περιορισμό τύπου lockdown τοπικού (χαρακτήρα), από τη στιγμή που η εμβολιαστική κάλυψη είναι τόσο χαμηλή σε κάποιες περιοχές και δεν ξεπερνά το 40% είναι αυτονόητο με τη δυναμική πανδημίας και τη διασπορά θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα που θα συμπιέσουν το σύστημα της υγείας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πάμε για τα χειρότερα στις περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής εξήγησε ότι οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής έδειχναν μια σταδιακή αύξηση και αυτή τη στιγμή έχει διπλασιαστεί το ιικό φορτίο σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι συμβαδίζει το ιικό φορτίο στα λύματα με τα κρούσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα