Τρίκαλα – Κορονοϊός: Πάνω από 5.000 κρούσματα σε 15 μέρες – Μάχη για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο

Τρίκαλα – Κορονοϊός: Πάνω από 5.000 κρούσματα σε 15 μέρες – Μάχη για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο

Ο κορονοϊός βάζει δύσκολα και στα Τρίκαλα. Οι ασθενείς αυξάνονται και οι αντοχές του νοσοκομείου, είναι περιορισμένες. Τα λόγια του διοικητικού του, αποτυπώνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…

 
Μπροστά σε ένα δύσκολο πανδημικό χειμώνα βρίσκεται η χώρα με έναν ανησυχητικό συνδυασμό: Τα αυξημένα κρούσματα, τους θανάτους, αλλά και τον χαμηλό εμβολιαστικό ρυθμό. Το σύστημα υγείας «στενάζει» στη Βόρεια Ελλάδα και πλέον εκφράζονται φόβοι πως τον Δεκέμβριο δεν αποκλείεται να φτάσουμε ακόμα και στα 5.000 κρούσματα ημερησίως αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ (29-10-2021) οι νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα covid-19 και στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων ξεπερνούσαν τους 60 φτάνοντας σε νούμερα του περασμένου Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Ήδη έχουν ανοίξει 5 επιπλέον κρεβάτια στη ΜΕΘ – από 7 σε 12- και αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα επιταχθούν και άλλες κλινικές. Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 που ανακοίνωσε το ΕΟΔΥ στο νομό Τρικάλων ξεπερνούν κατά πολύ τα 500.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου μιλώντας στο trikalavoice.gr ομοιάζει την κατάσταση με “εμπόλεμη ζώνη, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι ανάγκες νοσηλείας και καθημερινά προσέρχονται στο Νοσοκομείο όλο και περισσότεροι άνθρωποι, θετικοί στον κορονοϊό”. 

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα