Έμεινα 65 μέρες στην εντατική - Οι πνεύμονες λειτουργούν 60%. Συγκλονίζει 35χρονος που νόσησε από κορονοϊό

Έμεινα 65 μέρες στην εντατική - Οι πνεύμονες λειτουργούν 60%. Συγκλονίζει 35χρονος που νόσησε από κορονοϊό

Δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην εργασία του ενώ συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάσταση εννιά μήνες μετά το εξιτήριο.
Τον γολγοθά που έζησε 35χρονος, παραμένοντας στην εντατική για 65 μέρες όταν προσβλήθηκε από κορονοϊό περιέγραψε στο Open.

 Ο 35χρονος με δύο παιδιά νοσηλεύτηκε επί 3,5 μήνες στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ένα χρόνο μετά την νοσηλεία του η λειτουργία των πνευμόνων του δεν έχουν επανέλθει στο 100% και αυτή παραμένει στο 60%.
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος στην αρχή είχε πονοκέφαλο για περίπου δύο μέρες. Στη συνέχεια ανέβασε πυρετό υψηλό 39 και 40 και την επόμενη μέρα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Πήγε στο νοσοκομείο όπου βγήκε θετικός στον ιό. Κάθε μέρα που περνούσε στο νοσοκομείο η κατάστασή του χειροτέρευε, ενώ όταν του ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι έπρεπε να διασωληνωθεί φοβήθηκε.

«Έμεινα 65 μέρες στην εντατική από τις οποίες τις 20 μέρες ήμουν σε καταστολή. Εξήντα μέρες είχα τραχειοτομή για οξυγόνο. Τις τελευταίες 20 μέρες όταν αποσωληνώθηκα μεταφέρθηκα στη πνευμονολογική κλινική για αποκατάσταση» είπε ο κ. Μπότσαρης και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο γιατί είσαι μόνο σου χωρίς την οικογένειά σου. Είδα και ανθρώπους δίπλα να πεθαίνουν. Έρχονταν οι γιατροί και με εμψύχωναν. Δεν μπορούσα να μιλήσω λόγω της μάσκας και του οξυγόνου. Επικοινωνούσα μόνο με μηνύματα. Αλλά και όταν μιλούσα, κουραζόμουν». 

Όταν βγήκε από το νοσοκομείο οι πνεύμονές του ήταν στο 30% λειτουργίας, σήμερα μετά από 9 μήνες από το εξιτήριο είναι σχεδόν στο 60% ενώ ακόμη δεν έχει επιστρέψει στη δουλειά του.

Συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης, πραγματοποιώντας αναπνευστικές και κινητικές φυσιοθεραπείες. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος όταν νόσησε δεν είχε έρθει ακόμη το εμβόλιο στην χώρα μας ενώ σήμερα έχει κάνει την μία δόση εμβολίου. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO