Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι έφτασε η αστυνομία στα ίχνη της Έφης Κακαράντζουλα

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι  έφτασε η αστυνομία στα ίχνη της Έφης  Κακαράντζουλα

Στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Alpha, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, μίλησε ο Γιάννης Σγούρος, επικεφαλής των αστυνομικών που έπιασαν τη 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, τη γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο αστυνόμος και παρουσίασε το υλικό που συνέλεξαν οι αρχές από κάμερες στον δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα ίχνη της Έφης Κακαράντζουλα.

 Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιος κρατάει τα ενοχοποιητικά στοιχεία από μια αποτρόπαια πράξη, είπε ότι η Κακαράντζουλα δεν πίστευε ποτέ ότι θα την βρει η αστυνομία και έτσι κράτησε την περούκα, την καμπαρντίνα, αλλά και την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε. «Ήταν τα τρόπαιά της» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνόμος.

Περιγράφοντας αναλυτικά πώς έφτασαν στα ίχνη της Έφης Κακαράτζουλα, είπε ότι όλα ξεκίνησαν, όταν δέχθηκε κλήση, που τον πληροφόρησε πως «στην οδό Θησέως έχει γίνει μια επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας με καυστικό υγρό», προσθέτοντας ότι στα 15 χρόνια υπηρεσίας του, αυτό ήταν κάτι που άκουσε «πρώτη φορά». Αρχικά δεν υπήρχε σαφής εικόνα και στράφηκαν στις κάμερες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, για να βρουν «οτιδήποτε αξιοποιήσιμο».

Έπειτα, οι Αρχές αναζητούσαν στο περιβάλλον του θύματος ποιος θα μπορούσε να έχει «κίνητρο». Παράλληλα, είχαν περισυλλέξει το καυστικό υγρό από το σημείο και μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί. Έπειτα από 5-6 μέρες, είχαν σχεδόν πλήρως το δρομολόγιο διαφυγής και το όχημα, ενώ ξεκίνησε και η σκιαγράφηση της γυναίκας που επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρυντικός παράγοντας για τις έρευνες ήταν η πανδημία, καθώς «όλοι φορούσαμε μάσκες και γάντια και δεν μπορούσαμε να πάρουμε καθαρά χαρακτηριστικά». Ωστόσο, όπως ανέφερε, στοχοποίησαν αμέσως την δράστιδα, καθώς «φορούσε καμπαρντίνα με 30 βαθμούς».

 «Βρίσκοντας τον αριθμό κυκλοφορίας από το ταξί και από τις άρσεις απορρήτου εντοπίσαμε την κλήση που πραγματοποιήθηκε για να μισθωθεί το ταξί. Εντοπίσαμε την δράστιδα όταν πήγαινε στο καρτοτηλέφωνο [...] Το πλάνο από το καρτοτηλέφωνο σε σύγκριση με το πλάνο από τη στιγμή της επίθεσης, έδειξε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο» παρατήρησε ο κ. Σγούρος.

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σπίτι της δράστιδας, το πρώτο πράγμα που τους είπε εκείνη, ήταν: «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».

 «Εννοούσε ότι δεν είχε καμία σχέση, καμία τριβή με την Αστυνομία και την Ασφάλεια. Στο σπίτι της βρήκαμε την περούκα και το καρτοτηλέφωνο. Σχεδίασε την επίθεση, την διέπραξε, θεώρησε ότι πέτυχε, αλλά δεν πέταξε τα πειστήρια. Ήταν τα τρόπαιά της» εξήγησε ο αστυνομικός...

e-daily

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO