Επίθεση με βιτριόλι: Η μέγιστη ποινή στη δράστη - Το μήνυμα της Ιωάννας, οι φίλες και τα βραχιόλια που έδωσε

Επίθεση με βιτριόλι: Η μέγιστη ποινή στη δράστη - Το μήνυμα της Ιωάννας, οι φίλες και τα βραχιόλια που έδωσε

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε την Έφη Κακαράντζουλα σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στη φυλακή θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της η Έφη Κακαραντζούλα καθώς το δικαστήριο είπε όχι στο αίτημα της για αναστολή στην έφεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση καθώς κατά την άποψη του η 36χρονη είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα.

Ομόφωνα ένοχη έκριναν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Επιπλέον, η 36χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απείθειας για το οποίο της επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης ενώ εκδόθηκε η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών.

 Η κατηγορούμενη δεν αντέδρασε τη στιγμή που συνοδευόμενη από αστυνομικούς αποχωρούσε από την αίθουσα και πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας Παλιοσπύρου της φώναξαν, Τέρας, τέρας όρθιος

Κανένα ελαφρυντικό

Όχι στο αίτημα της δράστης, Έφης Κακαράντζουλα να αναγνωρίσει το ελαφρύ του σύννομου βίου είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι δικαστές άκουσαν τον εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη να ζητήσει να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρύ στην κατηγορούμενη. 

Ο κ. Μαστραντωνάκης χαρακτήρισε αβάσιμο το αίτημα της 36χρονης σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε ότι η κατηγορούμενη επί έναν χρόνο παρακολουθούσε την Ιωάννα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και την Ιωάννα και την Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό σκοπό της όπως αποδείχθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά ποινικά αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του προτέρου σύννομου βίου. . . . . . . ».

Ο εισαγγελέας καταλήγοντας στην αγορά του πρότεινε την καταδίκη της κατηγορούμενης σε κάθε μέρα 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για αυτό της απείθειας.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση - Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι καθώς έβγαινε από το δικαστήριο γνωρίζοντας πλέον ότι στην Έφη Κακαραντζούλα επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή των 15 ετών κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από την πρόταση σε βάρος των επιθέσεων. το μπιτριόλι.

Βρίσκω τη δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου και να επικεντρωθώ στην κατάσταση της υγείας μου, συμπλήρωσε η Ιωάννα, τονίζοντας ότι θέλει να ευχαριστήσει όσους ήταν δίπλα της τον τελευταίο χρόνο.

Ευχαριστώ δημόσια την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική αστυνομία, τους δικηγόρους μου, τη γιατρό μου, τους οφθαλμιάτρους που έδωσαν το μάτι μου, τον ψυχολόγο μου και φυσικά την οικογένεια μου και τους φίλους μου, αλλά και 
όλον τον κόσμο, που ήταν σημαντικός σύμμαχος. για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη», είπε η ίδια.

 «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ελπίζω οι γυναίκες και τα θύματα να βρουν στο πρόσωπο μου την ελπίδα και να μην φοβούνται και να μάχονται για τα δικαιώματά τους.

Θα είμαι δίπλα σε όποιον με χρειάζεται 

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, ζήτησε να μιλήσει προσωπικά στους δημοσιογράφους.

Αφού τους ευχαρίστησε για τον τρόπο που καλύφθηκε δημοσιογραφικά η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της, τους χάρισε και αναμνηστικά βραχιόλια που γράφουν «Είμαι δυνατή».

Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: Είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε για 
τον Σάκη Κεχαγιόγλου η Έφη Κακαράντζουλα έπεσε θυμά της εμμονής της. «Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει ή να τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε: «Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει» είχε πει νωρίτερα.

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας που είχε φιλική σχέση) για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστησε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένεια της και είναι απέναντι στον εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια.Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται» ανέφερε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα