Παρελάσεις: Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες στις Σέρρες

Παρελάσεις: Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες στις Σέρρες

Επεκτείνονται οι περιορισμοί στις μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου. Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες θα λάβουν μέρος στις συγκεκριμένες εορταστικές εκδηλώσεις στις Σέρρες.

 
Όπως έγινε γνωστό για τις μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στις Σέρρες, αποφασίστηκε να μετάσχουν μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλόγων.

Αποτιμώντας την επιδημιολογική κατάσταση στον νομό Σερρών, οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν να τροποποιήσουν τη διεξαγωγή των παρελάσεων ως προς το σκέλος της συμμετοχής μαθητών, αλλά και εκπροσώπων συλλόγων και οργανώσεων.

Η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη συμμετοχή των στρατιωτικών τμημάτων που θα παρελάσουν κανονικά.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να ματαιωθούν οι μαθητικές παρελάσεις στους πέντε νομούς της Περιφέρειας «λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Αντίθετα, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι στρατιωτικές παρελάσεις θα διεξαχθούν κανονικά.

Παρελάσεις:  Ματαιώνονται και στη Θεσσαλία
Οι μαθητικές αλλά και οι στρατιωτικές παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη Θεσσαλία. Αιτία, ο αυξημένος επιδημιολογικός φόρτος, όπως εκφράζεται από τον μεγάλο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη την Περιφέρεια.

Ανήμερα 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνον οι επίσημες δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υπενθυμίζεται, πως ανάλογες αποφάσεις για ακύρωση των παρελάσεων ελήφθησαν και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Υπό ματαίωση τελούν και οι προγραμματισμένες παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα