Τραγωδία στη Χίο με ναυάγιο: Υπεράριθμοι, χωρίς σωσίβια οι επιβαίνοντες στη λέμβο - 4 νεκροί, τα 3 παιδιά

Τραγωδία στη Χίο με ναυάγιο: Υπεράριθμοι, χωρίς σωσίβια οι επιβαίνοντες στη λέμβο - 4 νεκροί, τα 3 παιδιά

Συνεχίζονται οι έρευνες νοτιανατολικά της Χίου για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου, μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία ανήλικα κορίτσια και μία γυναίκα και να διασωθούν από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού 22 άτομα (14, 7 άνδρες γυναίκες και ένα παιδί).

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η εν λόγω λέμβος είχε εκκινήσει από τα τουρκικά παράλια φορτωμένη με υπεράριθμους επιβάτες και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες καιρικές συνθήκες, οδήγησε στην αποκόλληση της γάστρας (πάτωμα λέμβου) της μη αξιόπιστης λέμβου και της επαγρύπνησης. της. Επίσης τονίζει, ότι ουδείς εκ των επιβαινόντων έφερε ατομικό σωσίβιο.

Όλοι οι διασωθέντες αλλοδαποί όσοι είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν στα λιμένα Χίου.

Έχουμε όλοι συγκλονιστεί από την τραγική απώλεια τριών μικρών παιδιών και μιας γυναίκας στο Αιγαίο. Η εγκληματική αδιαφορία των κυκλωμάτων διακίνησης για την ανθρώπινη ζωή, ξεπέρασε κάθε όριο, αφού πάνω από 20 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, αφήθηκαν χωρίς σωσίβιο. Το Λιμενικό Σώμα έσπευσε για βοήθεια και διέσωσε 22 συνανθρώπους μας, δυστυχώς όμως τα τρία παιδιά και η γυναίκα είχαν χαθεί, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση ενός ακόμη ατόμου. Εκφράζω την οδύνη όλων μας για το τραγικό αυτό γεγονός»,αναφέρει σε δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη

Στην εν λόγω επιχείρηση συμμετέχουν ένα πλοίο ανοικτής θάλασσας, δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού, ένα πλοίο δύναμης ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά σκάφη και τρία παραπλέοντα πλοία.

Στην περιοχή επικρατούν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 6 μποφόρ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO