Τελέστηκε η δοξολογία στον Αγίο Δημήτριο, παρουσία των Προέδρων της Δημοκρατίας Ελλάδας και Κύπρου

Τελέστηκε η δοξολογία στον Αγίο Δημήτριο, παρουσία των Προέδρων της Δημοκρατίας Ελλάδας και Κύπρου

Η Μακεδονία ακόμη και τώρα παραμένει σκλάβα διότι το όνομα Μακεδονία δόθηκε και από ΣΥΡΙΖΑ και από Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς, σε αυτούς που κάποτε εποφθαλμιούσαν τη Μακεδονία και ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί να μη σταματήσουμε ποτέ, γιατί η Μακεδονία είναι Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αναφέρθηκε στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πατάει σε δύο βάρκες».

Πρέπει η κυβέρνηση να πατήσει σε μία βάρκα, όχι σε δύο. Είχαμε ένα επεισόδιο με τραυματισμό αστυνομικών και αυτό πρέπει να το δούμε σοβαρά, διότι η Νέα Δημοκρατία πατάει και στη βάρκα της νομιμότητας και της παρανομίας. Ο νόμος και η τάξη δεν συμβαδίζουν με λογικές τέτοιες. Η Αστυνομία και οι αστυνομικοί είναι παιδιά του ελληνικού λαού, είναι παιδιά δικά μας, είναι αδέρφια μας, είναι φίλοι μας, άρα λοιπόν μην ακουμπούν την Αστυνομία για να χαϊδεύουν αυτούς που λέμε παράνομους. Περαστικά σε όλους και χρόνια πολλά», είπε ο κ. Βελόπουλος.

   «Σε μία εποχή όπου η τουρκική διεκδικητικότητα κλιμακώνεται συνεχώς και ζούμε ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης μας. Τέτοιες μέρες ανασύρουν από τις μνήμες μας τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος και ταυτόχρονα αποτελούν πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

   «Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, η Ελλάδα γιορτάζει στη σκιά της πανελλήνιας θλίψης για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά αλλά και των χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης και συνέχισε: «Όμως η ιστορία ζωντανεύει στην πόλη και μας αναγκάζει να αναστοχαστούμε, πέρα από τις γιορτές και από τις τιμές. Να αναστοχαστούμε τις παρακαταθήκες των προγόνων μας, με βάση τις οποίες πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον, υπερασπιζόμενοι τα πανανθρώπινα αγαθά της λευτεριάς, της εθνικής ανεξαρτησίας, με το διεθνές Δίκαιο στο πλευρό μας. Από την άλλη μεριά, ο λαός μας έχει χύσει ποτάμια αίματος και πότισε το δέντρο της ελευθερίας και της αντίστασης απέναντι στους φασίστες και τους ναζιστές. Χρέος δικό μας είναι με ενότητα ο συνεχής ανυποχώρητος αγώνας, αποτελεσματικός, ενάντια στο νεοφασισμό και στο νεοναζισμό».

   «Ο 'Αγιος Δημήτριος να δίνει κάθε καλό, υγεία και δύναμη σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και η απελευθέρωση της πόλης να λειτουργεί πάντοτε ως μόνιμο απελευθερωτικό μήνυμα από κάθε καταναγκασμό και θλίψη της καθημερινότητας», δήλωσε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης.

    «Με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, αλλά και της λαμπρής επετείου απελευθέρωσης της πόλης μας, η σκέψη μας, εκτός από τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, που θυμόμαστε και τιμούμε, πηγαίνει και στο μέλλον της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και πρόσθεσε: «Πηγαίνει στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας για να κρατήσουμε την πόλη μας ανοιχτή και τους πολίτες μας προστατευμένους, στον αγώνα που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα για την ανάκαμψη και την οριστική έξοδο από αυτή τη μεγάλη κρίση αλλά και την υλοποίηση του οράματος που έχουμε για τη δημιουργία της Μακεδονίας του 2030, μιας σύγχρονης και ανθρώπινης περιφέρειας».

   «Σήμερα γιορτάζει η Θεσσαλονίκη, γιορτάζει τον πολιούχο 'Αγιο της, τον 'Αγιο Δημήτριο, γιορτάζει την απελευθέρωση της, μνημονεύουμε τη δύναμη και το σθένος του έθνους και των προγόνων μας, θυμόμαστε τα μεγάλα "ναι" και τα μεγάλα "όχι" που χρειάστηκε να ειπωθούν», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

   «Η μνήμη του παρελθόντος, μας διδάσκει ότι με αγώνες και με ενότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, μπορούμε να περάσουμε μπροστά τους νικητές. Σήμερα έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με σχέδιο, με υπομονή και επιμονή, για τις καλύτερες μέρες», υπογράμμισε.

   Ο δήμαρχος έκανε και μια αναφορά στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας: «Μας λείπει από τις στιγμές της γιορτής, από τους αγώνες και από τις δράσεις. Η Θεσσαλονίκη την αποχαιρετά».

   «Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, τα επίκαιρα μηνύματα της εποχής εκείνης γυρίζουν στο μυαλό μας και σκεφτόμαστε όλοι ότι κάποιοι κάποτε θυσιάστηκαν για να μπορούν οι νεώτερες γενιές των Ελλήνων να ζουν ελεύθερες. Η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη της, οχυρώνει την ειρήνη της, αλλά, ταυτόχρονα, στέλνει και το μήνυμα προς όλους ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι παντός», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

 «Ο ελευθερωτής 'Αγιος Δημήτριος προστατεύει όλους μας και φωτίζει το δρόμο μας, όπως έκανε και με τους προγόνους. Χρόνια πολλά σε όλους. Να είμαστε καλά», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

«Γεροί και υγιείς να παραμείνουμε για να μπορούμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

 Με μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού η δοξολογία και το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο

   Η δοξολογία τελέστηκε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ήταν μόνο για τους επίσημους και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και παραβρέθηκαν, επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η ηγεσία των τριών Όπλων, οι βουλευτές της ΝΔ Έλενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος κά.

   Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που προηγήθηκε, οι πιστοί που προσήλθαν τήρησαν, στη συντριπτική πλειονότητά τους τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα