Πού δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου

Πού δεν θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα οδήγησε στην απόφαση να μη γίνουν μαθητικές παρελάσεις στην Πέλλα, που έγινε ο τρίτος νομός μετά την Ημαθία και την Πιερία, που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Τα κρούσματα στην Πέλλα είναι καθημερινά σε τριψήφιο αριθμό, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, να μην διεξαχθούν παρελάσεις στο νομό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, αιτία για την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο ήταν η μεγάλη έκταση που έχει λάβει στο νομό η διάδοση του κορονοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας. 
Αναστολή παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ισχύει επίσης και στην Πιερία όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από COVID-19 στην Πιερία, αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας, ανέφερε η ανακοίνωση της περιφέρειας.

Στο μεταξύ, λόγω εθνικού πένθους, δε θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.

Η ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά, σε ηλικία 57 ετών, είχε ως αποτέλεσμα οι τοπικές Αρχές να αποφασίσουν την ακύρωση της μαθητικής παρέλασης καθώς και αλλαγές στο πρόγραμμα των εορτασμών στην πόλη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα