Σταθερά πάνω από 3.000 τα ημερήσια κρούσματα. Bράζουν Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα & Μαγνησία

Σταθερά πάνω από 3.000 τα ημερήσια κρούσματα. Bράζουν Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα & Μαγνησία

Για έκτη ημέρα από την αρχή της εβδομάδας οι ημερήσιες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 3.000. 3199 κρούσματα καταγράφηκαν χθες στη χώρα, 43 άνθρωποι υπέκυψαν από τις επιπλοκές της νόσου, 353 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ανάμεσα τους οι 310 είναι ανεμβολίαστοι.

Στο κόκκινο η Λάρισα που χθες κατέγραψε 237 μολύνσεις, η Μαγνησία 118, η Πιέρια 108 και η Ημαθία 103. Μετά την Ημαθία που αποφάσισε την ματαίωση όλων των παρελάσεων με απόφαση της δημοτικής αρχής δε θα γίνει παρέλαση και στη Πιερία λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

Θεσσαλονίκη – Έκλεισε η πρώτη κλινική λόγω Covid
Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο Παπανικολάου εκκενώθηκε η Ψυχιατρική κλινική όπως είχε γίνει και τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου το προσωπικό της να εργαστεί για τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό.

Ανησυχία, όμως, προκύπτει και από την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα κατά 33 % σε σχέση με τις μετρήσεις των δυο προηγούμενων εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από ερεύνα του ΑΠΘ.

Στο Κιλκίς η επιμονή ενός ιδιοκτήτη καφενείου να μην μπει σε καραντίνα πάρα το γεγονός ότι είχε βγει θετικός σε rapid test, αλλά να ανοίξει κανονικά την επιχείρησή του είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν οι νοσηλείες τόσο στις κλινικές Covid όσο και στις εντατικές που λειτουργούν πλέον με πληρότητα που αγγίζει το 100 %.

Στη Θεσσαλονίκη είναι βεβαρυμμένο το επιδημιολογικό φορτίο. Οι γονείς είναι προβληματισμένοι καθώς στο 4ο Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν 45 μαθητές που νοσούν με τους φόβους να εντείνονται. Στα νοσοκομεία η πληρότητα είναι στο 100%.

Στην Πάτρα, όσον αφορά στα κρούσματα έχουμε πάνω από 600 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, με τα περισσότερα να συναντώνται σε ηλικίες κάτω των 23 ετών. Περισσότερα από 60 άτομα νοσηλεύονται στις κλίνες COVID, ενώ υπάρχουν σκέψεις να ανοίξουν και νέες κλίνες. Στο 53% το σύνολο των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα