Πέραμα: Το κέντρο επιχειρήσεων έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη. Οργή στην οικογένεια του 20χρονου

Πέραμα: Το κέντρο επιχειρήσεων έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη. Οργή στην οικογένεια του 20χρονου

Εξηγήσεις στον ανακριτή θα δώσουν την ερχόμενη Τετάρτη οι 7 αστυνομικοί που πυροβόλησαν και σκότωσαν μετά από καταδίωξη τον οδηγό κλεμμένου αυτοκινήτου χθες στο Πέραμα. Παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση ξεκινά και πειθαρχικός έλεγχος, μετά από εντολή που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά που ενεπλάκη στην αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα διαβιβάζει στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ότι ο οδηγός ενός κλεμμένου οχήματος έχει εμβολίσει πέντε μηχανές της ΕΛ.ΑΣ..

Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται οι αστυνομικοί που προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες τόσο στον οδηγό, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όσο και στον συνοδηγό που είναι τραυματισμένος από τις σφαίρες των ένστολων.

Δευτερόλεπτα μετά ο ένας από τους δυο επιβάτες του λευκού οχήματος αφήνει την τελευταία του πνοή στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα.

Κατά τη διάρκειά των πυροβολισμών το τρίτο άτομο διέφυγε από το σημείο τρέχοντας, όπως έχει αποτυπωθεί σε ερασιτεχνικά βίντεο, με την αστυνομία να έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία και να τον αναζητά.

Από την μέχρι τώρα ερευνά έχει διαπιστωθεί ότι οι επτά αστυνομικοί που έχουν συλληφθεί, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, πυροβολήσαν περισσότερες από 25 φορές κατά του οχήματος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου οδηγού.

Τα όπλα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζονται οι καταθέσεις από ανώτατους αξιωματικούς για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου – Πειθαρχικός έλεγχος και αξιολόγηση εντός πέντε ημέρων
Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου έφερε το περιστατικό στο Πέραμα που προκάλεσε τον θάνατο ενός 20χρονο άοπλου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του υπουργείου, τονίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος «ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».

Σημειώνεται ότι η εικόνα που υπάρχει είναι ότι είχε δοθεί εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. να σταματήσει η καταδίωξη, γιατί είχε κριθεί ότι ήταν επικίνδυνη για τραυματισμούς αστυνομικών και πολιτών.

Οργή στην οικογένεια του 20χρονου που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά
Οργή και αγανάκτηση στην οικογένεια του 20χρονου Ρομά που έπεσε από αστυνομικά πυρά. Οι συγγενείς του θύματος απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών.

Οδύνη και οργή επικρατεί στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο, όπου έμενε ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στη διάρκεια της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα.

Ο νεαρός, ήταν πατέρας δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η χήρα του και ποτέ δε θα γνωρίσει.

Μέλη της οικογένειας, όπως η χήρα, η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα