Άγιο είχε ένας κυνηγός στην Κοζάνη. Κατάφερε να επιβιώσει από επίθεση αρκούδας

Άγιο είχε ένας κυνηγός στην Κοζάνη. Κατάφερε να επιβιώσει από επίθεση αρκούδας

Το κυνήγι αγριόχοιρου στήθηκε λίγο πιο κάτω από το χωριό, στους παλιούς εγκαταλειμμένους μπαχτσέδες που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, αλλά τώρα οι αγριομηλιές και οι καστανιές βρήκαν τον χώρο και κατέλαβαν τα πάντα.

Ο φίλος μας σε ρόλο παγανιέρη μέσα στην πυκνή βλάστηση προσπαθούσε να ξεσηκώσει τα θηράματα. Ένας θάμνος, μία βατσινιά ξαφνικά κουνήθηκε και το τεράστιο ζώο ξεχύθηκε στο μονοπάτι. Η εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει τη διαφορά. Ποτέ μη φράζεις το μονοπάτι διαφυγής της.

Ο Σάκης ενστικτωδώς ελευθέρωσε το μονοπάτι πέφτοντας αριστερά. Πολύ μικρή η απόσταση και στενό το μέρος. Η επαφή ήταν αναπόφευκτη. Το ταραγμένο ζώο έχωσε στο στόμα του το δεξιό μηρό. Οι κάτω κυνόδοντες τρύπησαν το πόδι αλλά οι πάνω ευτυχώς βρήκαν στο κινητό. Προφανώς δεν ήθελε να σκοτώσει. Την ίδια στιγμή χάθηκε τρέχοντας στο δάσος.

Κυριολεκτικά Άγιο είχε ένας κυνηγός στον Αυγερινό Βοΐου, καθώς κατάφερε να επιβιώσει από επίθεση αρκούδας.

Επίθεση αρκούδας δέχτηκε ένας κυνηγός στο χωριό Αυγερινός Βοΐου στην Κοζάνη, όπως γνωστοποίησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης.

Όπως περιγράφουν το περιστατικό από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κοζάνης, όλα έγιναν χθες Τετάρτη 20 Οκτωβρίου:

Συνυπάρχουμε καθημερινά, μας είπε ο Σάκης. Δεν τις πειράζουμε, δεν μας πειράζουν. Σαράντα χρόνια συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Ήταν να γίνει». Με δάγκωσε αρκούδα ενημέρωσε τους υπόλοιπους κυνηγούς που μέχρι να αντικρύσουν τα αίματα στο σχισμένο παντελόνι το ρίξανε στο καλαμπούρι.

Στο κέντρο υγείας Τσοτυλίου κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά στο νοσοκομείο Κοζάνης για προληπτικούς λόγους. Εκεί οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματα.

Πηγή: kozan.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα