Ζακ Κωστόπουλος: Θέλω να τους ρωτήσετε γιατί; Συγκλονίζει η μητέρα του - Ρατσιστικό έγκλημα λέει ο αδελφός του

Ζακ Κωστόπουλος: Θέλω να τους ρωτήσετε γιατί; Συγκλονίζει η μητέρα του - Ρατσιστικό έγκλημα λέει ο αδελφός του

Θέλω να τους ρωτήσετε, γιατί; Ξέσπασε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου στην κατάθεσή της μπροστά στους δικαστές στην δίκη για το θάνατο του παιδιού της

Παρακαλώ μην αφήσετε την κοινωνία να γίνει έτσι που ένας να σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και να λέει μια δικαιολογία 

 Τίποτα δεν δικαιολογεί το φόνο ενός ανθρώπου ούτε την περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζί και να κάνουν τη σύλληψή του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην μην ήταν μέσα σε ένα υγρό τάφο, και να μην μαθαίνω και εγώ γιατί μπήκα σε αυτό το μαγαζί. Σας παρακαλώ κάνετε για την οικογένεια σας… ανέφερε την Ελένη Κωστοπούλου επιχειρώντας τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού της να απαντήσει στα βασανιστικά γιατί που οδήγησε στο χαμό του παιδιού της.

Έφτασε η μέρα που κυνηγημένος φτάνει στο καταραμένο μαγαζί και δέχεται το μίσος του τέρατος και δεν ξέρουμε γιατί ήρθε αυτό το μίσος; Τι κρύβεται πίσω; Θα του έπαιρνε τα κοσμήματα του και τα χρυσαφικά του; Αφού δεν έγινε αυτό… »

«Οι δικαιολογίες των κατηγορουμένων δεν στέκουν». «Έχουν πει ψέματα για να στηρίξουν αυτές τις απαντήσεις και τις πράξεις τους και δεν έχω λόγια να περιγράψω τις πράξεις τους. Η αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Η εικόνα είναι εκεί. Την έχουν δει νέο άνθρωπο… » 

Ο Ζακ ήταν ένα έξυπνο παιδί, ήσυχος και πράος .. Αγαπούσε τους συμμαθητές του. Μεγαλώνοντας είχε ασταθή εφηβεία που έψαχνε την ταυτότητά του. Δεν είχα ακούσει κακό λόγο, άκουγε τους ανθρώπους, ήταν ευαίσθητος. Προσπαθούσε να βελτιώσει τον εαυτό του, σπούδαζε και παράλληλα δούλευε. Ο Ζαχαρίας ήταν πολύ αγαπητός ».

Πρόσθεσε δε ότι δεν ήταν ένας άνθρωπος που θα χρησιμοποιούσε τη βία για να ξεκολλήσει: «Ήταν ένα παιδί τρομοκρατημένο, φοβισμένο. Δεν είπαν ποτέ γιατί ... »

«Για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα» τονίζει ο αδερφός του
   
Για τον αδελφό του Ζακ Κωστόπουλο, Νίκο το «έγκλημα είναι ρατσιστικό». Συναισθηματικά φορτισμένος ο νεαρός άνδρας ανέφερε: «Δεν γνωρίζω αν εκείνη την ημέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε άι λάινερ. Του άρεσε να είναι πολύχρωμος και όμορφος. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει ».

Ο μάρτυρας μίλησε για τις μέρες που ακολούθησαν το θανάτου του αδελφού του και τις προσπάθειες τους να βρουν την αλήθεια. «Χρειάστηκε να γίνω εγώ ερευνητής ή οι φίλοι μας και να πηγαίνουμε σε μαγαζιά να ζητήσουμε το βιντεοληπτικό υλικό. Υπήρχε ολιγωρία. Σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήθελε να βρεθεί υλικό. Προσπαθούσα να βρω τα περισσότερα στοιχεία… είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να τον δολοφονήσουν »κατέθεσε. Αναφορικά με τους κατηγορούμενους, υποστήριξαν ότι: «Ο ένας κλώτσησε έναν άνθρωπο και βγήκε στις κάμερες και μιλούσε. Στο λογαριασμό του μεσίτη στο Twitter φαίνεται η ρατσιστική του τάση. Χλεύαζε τον αδελφό μου », με την υπεράσπιση του τελευταίου να διευκρινίζει ότι ο λογαριασμός αναφέρεται« σε έναν φίδι κάτι που τον λοιδορούσε ».

Πρόεδρος: Ως αδελφός ξέρετε αν υπήρχε παραβατικό παρελθόν στο πλαίσιο αυτοφώρου;

Μάρτυρας: Ποτέ. Δεν το έκανε και δε νομίζω ότι θα το έκανε ποτέ

Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε ότι μπείτε στο μαγαζί;

Μάρτυρας: Ο Φοβισμένος ήταν. Του είχαν σπάσει το αυτοκίνητο. Έχει δεχθεί επίθεση στην Πατησίων από φασιστές ένα χρόνο πριν. Πιο κοντινό περιστατικό δεν γνωρίζω. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν και πάντα είχε το νου του μην συμβεί κάτι. Κάποιος ή κάτι τον τρόμαξε και προσπάθησε να κρυφτεί κάπου αλλά βρήκε το λάθος σημείο…

Πολ. Αγωγή: στο περιστατικό όπως το είδατε μέσα από το μόνο βίντεο, πώς θα ερμηνεύσετε;

Μάρτυρας: Είδα λίγα αποσπάσματα. Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι συμβαίνει. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα άτομα αυτά.