Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της παρέλασης και του Αγίου Δημητρίου. Καμπανάκι για τη βόρεια Ελλάδα

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της παρέλασης και του Αγίου Δημητρίου. Καμπανάκι για τη βόρεια Ελλάδα

Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται και πάλι σε φάση αναζωπύρωσης, με τους επιδημιολόγους να παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την εικόνα που διαμορφώνεται.
Χθες, τα ημερήσια κρούσματα έφτασαν τις 3.793 και αποτελούν τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ από τις 30 Αυγούστου.

29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της νόσου, ενώ 56 είναι διασωληνωμένοι.

Στην σκιά των 3.739 χθεσινών κρουσμάτων οι επιδημιολόγοι «έβαψαν» κόκκινες άλλες δύο περιφερειακές ενότητες της χώρας, τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά. Στο κόκκινο εξακολουθούν να βρίσκονται η Θεσσαλία, η Μαγνήσια, η Λάρισα και η Καρδίτσα.

Στο κόκκινο παραμένει και η Θεσσαλονίκη όπου μετέβη σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης. Ο κ. Ζαούτης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης και τόνισε ότι ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να εμβολιαστούν όσοι επιθυμούν.

Ανησυχία υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ενόψει της παρέλασης και των εορτασμών του Αγίου Δημητρίου, με τους ειδικούς να συνιστούν τήρηση των μέτρων.

Καμπανάκι κίνδυνου και στο σύστημα υγείας από τις εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία.

Κορονοϊός – Καμπανάκι ειδικών για αύξηση κρουσμάτων & νοσηλειών

Το καμπανάκι του κινδύνου για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού χτύπησε ηχηρά μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας την Τρίτη, για 3.739 επιβεβαιωμένες μολύνσεις της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες.
Ακόμη, πολλές περιοχές της χώρας «βράζουν», σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, και οι ειδικοί προειδοποιούν πως έρχεται δύσκολος χειμώνας.

Η πίεση στο ΕΣΥ πλέον είναι παραπάνω από εμφανής, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει τη λειτουργία νέων ΜΕΘ σε νομούς της Μακεδονίας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ τα νέα για το νέο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα+ που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στην Βρετανία δεν είναι ενθαρρυντικά.

Καμπανάκι για τη βόρεια Ελλάδα
Η βόρεια Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με την αύξηση των κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να ανησυχούν τους ειδικούς.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη που χθες καταγράφηκαν ακόμα 574 νέα κρούσματα, τριψήφιο αριθμό μολύνσεων «δίνουν» η Ημαθία με 172, η Μαγνησία με 141, η Πιερία με 128 και η Πέλλα με 119 και η Λάρισα με 270 νέες μολύνσεις.

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία από τα λύματα που δίνουν αύξηση του ιικού φορτίου σε οκτώ από τις δώδεκα περιοχές που έγινε η έρευνα. O Βόλος παρουσιάζει αύξηση 176% και η Αλεξανδρούπολη 50%, κάτι που θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες σε άνοδο των κρουσμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παρόμοια είναι η εικόνα των νοσοκομείων και στην Πάτρα, που πλέον οι κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν ασφυκτικά, ενώ στην Έδεσσα, η μονάδα εντατικής θεραπείας έκλεισε λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα