Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 νεκρούς, 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 νεκρούς, 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ

Με τον εμβολιασμό,  έως τις 11 Οκτωβρίου έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους στη χώρα μας! 

Επίσης, έχουμε αποφύγει 5.560 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.500 διασωληνώσεις! 

Αν ο εμβολιασμός είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σήμερα θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους από κορονοϊό! 

Ο καθηγητής επεσήμανε πως η ανάλυση που έχει κάνει επιστημονική ομάδα – και είναι σε γνώση της κυβέρνησης- δείχνει πως όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη εμφανίζονται κρούσματα σε εμβολιασμένους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει και δεν πρέπει να γίνονται παρερμηνείες, υποστήριξε ο κ. Τσίοδρας.

Είμαι εκτάκτως κοντά σας σαν εκπρόσωπος της επιστήμης, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι θα μιλήσει για τα αποτελέσματα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας έχουν ήδη ανακοινωθεί στην κυβέρνηση, την επιτροπή Εμβολιασμού και την Επιτροπή των Εμπειρογνωμώνων. 

Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν δουλεύουν, σημείωσε ο Σωτήρης Τσόδρας, δίνοντας μια απάντηση σε όσους πατάνε για να μην εμβολιαστούν στο ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό. Γι’ αυτό ζήτησε να μην παρερμηνεύονται τα κρούσματα σε εμβολιασμένους. 

Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 νεκρούς, 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ

Όλα τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Η ανάλυση που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας υλοποιήθηκε με τη συμβολή των συναρμοδίων υπηρεσιών υγείας και του ΕΟΔΥ, της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα αποτελέσματα έχουν ήδη δοθεί στην κυβέρνηση, την εθνική επιτροπή εμβολιασμών και την εθνική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και έγινε προκειμένου η χώρα να έχει τα δικά της συμπεράσματα για τον εμβολιασμό.

Η μελέτη αναλύει και σε τεχνικό επίπεδο και έχει δεδομένα εμβολιασμού, που αφορούσαν τις σοβαρές νοσήσεις, εκείνους που μπήκαν σε ΜΕΘ ή και κατέληξαν και έγινε διασύνδεση των δεδομένων με τα στοιχεία του εμβολιασμού. Η ανάλυση έγινε και κατά εμβόλιο και κατά ηλικιακή ομάδα, αλλά και τον πλήρη εμβολιασμό. Οι υπολογισμοί έγιναν για κάθε εβδομάδα για την περίοδο της μελέτης.

Δείτε ζωντανά τις έκτακτες ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα