Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Το Νοέμβριο θα έχουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα αν συνεχίσουμε

Προειδοποίηση Σαρηγιάννη: Το Νοέμβριο θα έχουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα αν συνεχίσουμε

Το κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και τα κρούσματα που συνεχώς αυξάνονται κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει εάν δεν πάρουμε νέα μέτρα μέσα στον Νοέμβριο θα έχουμε 5.000 νέες μολύνσεις καθημερινά.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες, τέσσερις νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι, έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και τόνισε πως «πρέπει και οι νέοι να εμβολιαστούν γρήγορα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτησε από τους γονείς «να πάνε τα παιδιά τους να εμβολιαστούν» εξηγώντας πως η πανδημία «κινείται».

Αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων
Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ επισημαίνοντας ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα.

Μέσα στον Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα, τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και εκτίμησε ότι τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύσουν, γιατί στο ενδιάμεσο θα ληφθούν μέτρα.

Στην περίπτωση, όμως, που αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ και περισσότερους θανάτους, γι’ αυτό πρέπει να το προλάβουμε εξήγησε.

Ο καθηγητής παράλληλα σημείωσε πως από 25 Οκτωβρίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αυξητική πορεία.

Τέλος, πρότεινε να αυξηθούν τα τεστ που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν νωρίτερα τις εστίες διασποράς του ιού.