Πυρκαγιά Μάτι: Δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου

Πυρκαγιά Μάτι: Δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστική Βασίλη Ματθαιόπουλου και κατηγορούμενου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφορικά με το σκέλος που αφορά σε ενδεχόμενη συγκάλυψη ευθυνών.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος άσκησε σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας (πλημμελήματα).

Ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την πρωτοφανή τραγωδία, με τη μήνυσή του, αλλά και με τις καταθέσεις που είχε δώσει στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, κατήγγειλε επί της ουσίας ότι  δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο  Δ. Λιότσος, ο οποίος αποτελεί και από τους βασικούς μάρτυρες  στην  υπόθεση για το φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε στραφεί με τη μήνυσή του σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου , αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προέκυπτε στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας.

«….Μοναδική επιδίωξή του ήταν ο εξαναγκασμός μου υπό την ιδιότητά μου ως διορισθέντα από την Εισαγγελία δικαστικού πραγματογνώμονα με εντολή τη διερεύνηση των αιτίων  και των  συνθηκών της φονικής πυρκαγιάς, διά απειλών παρανόμων πράξεων, να συντάξω και να υποβάλω ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών αρχών ψευδή πραγματογνωμοσύνη ήτοι αντίθετη προς την αντικειμενική επιστημονική αλήθεια….»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο.