Ασελγούσε στα ανήλικα ανίψια του και τα βιντεοσκοπούσε - Ερευνάται η εμπλοκή κι άλλου προσώπου

Ασελγούσε στα ανήλικα ανίψια του και τα βιντεοσκοπούσε - Ερευνάται η εμπλοκή κι άλλου προσώπου

Η συγκλονιστική ιστορία από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει να ξετυλίγεται προκαλώντας αποτροπιασμό και φρίκη στην κοινωνία. Ο 51χρονος που ασελγούσε επί μια τετραετία στα ανίψια του και τα βιντεοσκοπούσε, έχει ήδη παραδεχθεί τις πράξεις του, ενώ φέρεται να έχει δείξει το υλικό που είχε στην κατοχή του και σε ένα ακόμα πρόσωπο. Η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται όταν το μεγαλύτερο από τα παιδιά μετά την ενηλικίωσή του αποφάσισε να «σπάσει τη σιωπή» του και να μιλήσει για τα δεινά που πέρασε ο ίδιος, τα αδέρφια του αλλά και ένα ακόμα παιδί.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο που έχει ορίσει ο νυν 18χρονος, Ανθούλα Ανάσογλου, το πλέον εξοργιστικό είναι πως ο δράστης παραμένει ελεύθερος καθώς τα αδικήματα τελέστηκαν από το 2009 ως το 2013 και δεν υπήρχε αυτόφωρο. Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega, η κ. Ανάσογλου υπογράμμισε πως περιμένει από την ανακρίτρια να εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

Παράλληλα, σχολίασε πως είναι επιτακτική ανάγκη να εντοπιστεί το πρόσωπο στο οποίο φέρεται ο δράστης να έχει δείξει βίντεο από τις ντροπιαστικές και χυδαίες πράξεις του, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Επίσης, γνωστοποιήσει πως οι Αρχές έχουν κατασχέσει προσωπικά αρχεία του κατηγορούμενου και διεξάγουν έρευνα, έτσι ώστε να εξιχνιάσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

 «Οι φάκελοι που εκκρεμούν σε εισαγγελίες και αστυνομία, είναι πολλοί. Η καταγγελία είναι ένα θέμα, αλλά το να υπάρξει δράση που θα έχει αποτέλεσμα, είναι ένα άλλο θέμα. Κατανοώ το αίσθημα των ανθρώπων, χαίρομαι που είναι όλοι στο πλευρό του παιδιού. Έχω παρόμοια υπόθεση στα Γιάννινα και έξι μήνες προσπαθώ να πείσω αστυνομία και εισαγγελέα να προχωρήσουν. Το λέω με πόνο ψυχής», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ανάσογλου.

«Το παιδί δεν επιθυμούσε να μιλήσει. Δεν ήθελε. Τα παιδιά, θέλουν τον χρόνο τους. Μίλησε στα 18, είπε τα πάντα στα 18. Στα 10 του, είχε το συναίσθημα της ενοχής και δυστυχώς είχε έναν χειρισμό από τον θείο του. Του δημιουργούσε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σε πείθουν ότι αν μιλήσεις τους κάνεις κακό, ενώ εκείνοι σου εκφράζουν την αγάπη τους», πρόσθεσε.

«Πρωταρχικός σκοπός και μέλημα των γονιών, ήταν η απομάκρυνση των παιδιών από τον θείο. Είναι δυο οι οικογένειες που είχαν τα παιδιά τους σε αυτή την υπόθεση. Κάθε θύμα περνάει από μια διαδικασία, από παιδοψυχολόγους και ιατροδικαστές. Δεν είναι απλή διαδικασία. Αν ένα παιδί δεν προετοιμαστεί να καταθέσει, θα δημιουργηθεί τραύμα στην ψυχή του. Για αυτό περνάει από παιδοψυχολόγους και παιδοψυχίατρους, για να προετοιμαστεί αυτή η διαδικασία. Γιατί η κατάθεση δεν θα είναι μια φορά», τόνισε στη συνέχεια.

Όσο για το αν μπορεί μια οικογένεια να κάνει καταγγελία αλλά χωρίς να καταθέσει το παιδί, ήταν ξεκάθαρη. «Δεν υπάρχει περίπτωση, εκτός αν το παιδί είναι πάρα πολύ μικρό, να μην καταθέσει. Τώρα το παιδί νιώθει ότι θα δικαιωθεί, το αντιλαμβάνεται. Αν το αίσθημα αυτό καταρρεύσει ενώ είναι σε πολύ μικρή ηλικία, μπορεί να καταρρεύσει όλος ο κόσμος».

Σχετικά με το τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση, επεσήμανε: «Ο φερόμενος ως δράστης, έχει ομολογήσει και για εμένα είναι κατηγορούμενος, ομολογεί ότι έχει δείξει το βίντεο και σε άλλον. Έχουμε αυτή την ομολογία και προχωράμε. Σκοπός είναι να βρεθεί ο άνθρωπος που είδε το υλικό και δεν γνωρίζουμε μετά τι το έκανε. Μακάρι να μην ισχύει η κατηγορία της διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Πρέπει να εντοπιστεί και να απολογηθεί αυτό το άτομο».

Η κ. Ανάσογλου αποκάλυψε πως «Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί, το αδίκημα δεν ήταν αυτόφωρο. Ελπίζουμε η ανακρίτρια να εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Κατηγορείται για δυο κακουργήματα. Έχουν κατασχεθεί προσωπικά αρχεία και εκτελείται έρευνα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα