Μυτιλήνη: Δουλεύουμε στα σκουπίδια αλλά δεν είμαστε σκουπίδια

Μυτιλήνη: Δουλεύουμε στα σκουπίδια αλλά δεν είμαστε σκουπίδια

Η καταγγελία τους στη Μυτιλήνη προκαλεί αίσθηση. Είναι δύο γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και όπως λένε έχουν καταρρεύσει ουκ ολίγες φορές, από τον ψυχολογικό πόλεμο που δέχονται…

 
Στην κάμερα δύο εργαζόμενες του Δήμου Μυτιλήνης, καταγγέλλουν ότι υφίστανται καθημερινά ψυχολογική βία εδώ και μήνες, από έναν άντρα σε ανώτερο πόστο από εκείνες, γεγονός που έχουν επανειλημμένα αναφέρει αρμοδίως, ενώ πλέον προχώρησαν και σε έγγραφη αναφορά.

Η εργασία τους στον Δήμο έχει μετατραπεί σε ένα καθημερινό εφιάλτη, όπως λένε και αναφέρουν περιστατικά σεξιστικής συμπεριφοράς απέναντί τους, επειδή… είναι γυναίκες. Από τον ψυχολογικό πόλεμο που δέχονται και οι δύο έχουν καταρρεύσει ουκ ολίγες φορές.

Οι δύο εργαζόμενες του Δήμου Μυτιλήνης είναι μόνιμες υπάλληλοι, από την Αγιάσο, εργάτριες καθαριότητας στα απορριμματοφόρα, με δύσκολα ωράρια και μίλησαν επώνυμα. Είναι η Καλλιόπη και η Δέσποινα και οι δύο διαζευγμένες με παιδιά, γεγονός που θεωρούν ότι παίζει ρόλο στο βλέμμα του «προϊσταμένου» τους και τη συμπεριφορά του απέναντί τους.

Ο ίδιος έχει απλώς τοποθετηθεί σε υψηλότερο πόστο στη χωματερή, αλλά σε σχέση με τυπικά προσόντα, όπως εξηγούν, δεν είναι ανώτερός τους. «Δέχομαι μπούλινγκ στη δουλειά μου, ενώ προσπαθώ να βγάλω το ψωμί μου» λέει η Καλλιόπη.


Η Δέσποινα, μητέρα δύο παιδιών δουλεύει από τις 8.30 το βράδυ έως τις 2.30 τα ξημερώματα. «Με κράτησε μετά τη βάρδια έως τις 04.00 το πρωί για να πάμε οι δυο μας, όπως μου είπε στο δρομολόγιο των Λουτρών», καταγγέλλει. «Από τον προηγούμενο χειμώνα υφίσταμαι αυτή την κατάσταση. Το είχα αναφέρει στους ανώτερούς μου και δεν άλλαξε τίποτα».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, η Δέσποινα και η Καλλιόπη προχώρησαν σε έγγραφη αναφορά προς τον Δήμο Μυτιλήνης στις 13 Οκτωβρίου και την επομένη ενημερώθηκαν ότι αλλάζουν πόστο. Η αλλαγή αυτή για εκείνες σημαίνει ότι απαξιώνεται η καταγγελία τους και ότι μπαίνουν σε δυσμενέστερο πόστο με πιο χαμηλές απολαβές όταν πρέπει να ζήσουν τα παιδιά τους.

https://www.newsit.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα