Παγώνη: Δεν γίνεται το 50% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι

Παγώνη: Δεν γίνεται το 50% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι

Τους λόγους που η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει υψηλό αριθμό θανάτων λόγω κορoνοϊού, εξήγησε με δηλώσεις της η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Οι τόσοι θάνατοι αποδίδονται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των διασωληνωμένων. Αν ήμασταν σαν τη Δανία που έχει πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμών, θα είχαμε 5-6 θανάτους. Τώρα είμαστε σαν τη Ρουμανία, τόνισε η Παγώνη στο ΣΚΑΪ μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορoνοϊού.

Τόνισε επίσης πως τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά στις μεγάλες ηλικίες και στα παιδιά 12 έως 15 ετών, γεγονός που δικαιολογείται όσον αφορά τα παιδιά γιατί είναι προβληματισμένοι οι γονείς. Αναφορικά με τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε τον προβληματισμό της λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι δυνατόν το 40%-45% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι.

Αν ένα ποσοστό της τάξεως του 11% που δεν έχει εμβολιαστεί είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 500.000 πολίτες, είπε.

Τέλος, τόνισε πως οι εμβολιασμένοι πολίτες που νοσούν και καταλήγουν στο νοσοκομείο φτάνουν περίπου στο 10%, ενώ ότι αυτοί που πεθαίνουν είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με βαριά υποκείμενα νοσήματα που δεν είναι ρυθμισμένα.