Κακοκαιριά Μπάλος: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Δείτε αναλυτικά

Κακοκαιριά Μπάλος: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Δείτε αναλυτικά

Η συνεχής και δυνατή βροχή που έφερε ο Μπάλλος στην Αττική προκάλεσε πολλά προβλήματα και στους δρόμους. Οι οποίοι έγιναν… ποτάμια.

Τμήμα των οδών Σκυλίτση και Τζαβέλλα, από το ύψος της παραλιακής λεωφόρου, στο ρεύμα προς Πειραιά, έκλεισε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω μεγάλης συσσώρευσης νερού.

Παράλληλα, με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, για τον ίδιο λόγο, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ολυμπιονικών, στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Λαυρίου έως την Σπάτων.

Η κακοκαιρία Μπάλλος, η οποία δείχνει τα «δόντια» της από αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε πολλές περιοχές της χώρας, ξεκίνησε να «χτυπά» και την Αττική το πρωί της Πέμπτης. Από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.

Για το λόγο αυτό η Τροχαία διαρκώς σταματάει την κυκλοφορία σε δρόμους όπου έχουν δημιουργηθεί λίμνες, προκειμένου να μην “μείνουν” τα αυτοκίνητα και υπάρξουν εγκλωβισμένοι οδηγοί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία “Μπάλλος” εντοπίζεται στην οδό Πειραιώς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα. Κατά διαστήματα στα συγκεκριμένα σημεία η Τροχαία ανοίγει το δρόμο, όταν η στάθμη του νερού πέφτει, αλλά την ξανακλείνει όταν η βροχή είναι ξανά καταρρακτώδης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην οδό Πειραιώς πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην άκρη του δρόμου και συνέχισαν την πορεία τους με τα πόδια, ενώ οι κάδοι που έχουν παρασυρθεί βρίσκονται στη μέση του οδοστρώματος.

Σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στην παλιά παραλιακή Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Θησέως έως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Μοσχάτο.

Επίσης η Τροχαία διακόπτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.

Πλημμύρισε η Πανόρμου από την βροχή
«Θάλασσα» έγινε η άσφαλτος στην Πανόρμου όπου από την βροχή το ρεύμα προς την οδό Αλεξάνδρας πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι πεζοί να ταλαιπωρούνται προκειμένου να μην βραχούν.

Πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο – Διακόπηκε το δρομολόγιο Ταύρος – Ομόνοια στον ηλεκτρικό
Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ήδη, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού στο τμήμα Ταύρος-Ομονοια , ενώ πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στον σταθμό για άντληση των υδάτων.

Προβλήματα υπάρχουν και στο τραμ.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

(Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη

(Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,

(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα