Επίθεση με βιτριόλι - Απολογία Έφης: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσα - Με περιέπαιζε

Επίθεση με βιτριόλι - Απολογία Έφης: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσα - Με περιέπαιζε

 Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου...

 Θέλω να διαβεβαιώσω την Ιωάννα ότι δεν έχει να φοβάται.

Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους πως δεν πρόκειται να της ξανακάνει κακό

Με αυτά τα λόγια εξήγησε η Έφη Κακαράντζουλα το γιατί έφτασε στο σημείο να ρίξει βιτριόλι, καταστρέφοντας τη ζωή της άτυχης Ιωάννας Παλιοσπύρου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της

«Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα»
Στην ερώτηση του εισαγγελέα εάν ήθελε να της χαλάσει το πρόσωπο για να μην είναι όμορφη, υποστήριξε ότι όπως πόνεσε η ίδια, θέλησε να την κάνει να νιώσει τον ίδιο πόνο.

Κατηγορούμενη: Δεν σημάδεψα τα πόδια. Πήγα να το ρίξω στην αριστερή πλευρά. Αλλά εκείνη όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου γύρισε.

Εισαγγελέας: Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;

Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου

Απολογούμενη η 36χρονη κατηγορουμένη θέλησε να… καθησυχάσει την Ιωάννα η οποία είχε υποστηρίξει ότι φοβάται πως όταν βγει η Εφη από την φυλακή θα θελήσει να την αποτελειώσει.

Κατηγορούμενη:  Θέλω να διαβεβαιώσω την Ιωάννα ότι δεν έχει να φοβάται.

Αδελφός θύματος: Μας έπεισε το φίδι

Κατηγορούμενη: Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους πως δεν πρόκειται να της ξανακάνει κακό
Ψύχραιμη, ήρεμη και χωρίς να χάσει τα λόγια της, η 36χρονη Εφη επέμεινε ότι ο μόνος λόγος της επίθεσης ήταν γιατί πίστεψε πως το θύμα είχε μπει στη ζωή του Νώντα.

Εισαγγελέας: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην  Ιωάννα το υγρό;

Κατηγορούμενη: Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν

Εισαγγελέας: Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο;με μαχαίρι;

Κατηγορούμενη: Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο. 

Τη συμπαθούσα
Απολογούμενη η 36χρονη υποστήριξε ότι συμπαθούσε την άτυχη Ιωάννα αλλά όταν αποδέχθηκε το αίτημα φιλίας του Νώντα, όλα άλλαξαν.

Κατηγορούμενη: Ήρθα το 2003 στην Αθήνα, ήθελα να εργαστώ. Γνώρισα την Ιωάννα μέσω της εξαδέλφης της, οπτικά. Η εξαδέλφη της είναι πολύ καλή μου φίλη και μέσω αυτής,  βρισκόμασταν με τη Ιωάννα σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Εισαγγελέας: Ποια ήταν η γνώμη σας για την Ιωάννα;        

Κατηγορούμενη: Τη συμπαθούσα

Όταν όμως η Ιωάννα αποδέχτηκε το αίτημα φιλίας του 40χρονου  και η κατηγορουμένη είδε ότι έγιναν φίλοι στο Facebook, άλλαξαν όλα.

Κατηγορούμενη: Το facebook δείχνει ποιος φίλος αποδέχεται το αίτημα κάποιου άλλου, βλέπω την αποδοχή, ότι δηλ.  ο τάδε και ο τάδε είναι πλέον φίλοι. Αυτό έγινε το Νοέμβριο του 2018

Εισαγγελέας: Αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη σας;

Κατηγορουμένη: Ναι

Εισαγγελέας: Είχε γνώση η Ιωάννα όταν αποδέχθηκε τον 40χρονο;

Κατηγορουμένη: Όχι

Εισαγγελέας: Τότε γιατί λέτε ότι δεν έπρεπε να τον αποδεχθεί;

Κατηγορουμένη: Όχι, εγώ μιλάω για μετά

Εισαγγελέας: Έκανε για σας κάτι ανήθικο η Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Όχι δεν το θεώρησα ανήθικο. Μετά εγώ επικοινώνησα με την Ιωάννα και της είπα να τον διαγράψει. Αυτή επέμενε ότι δεν μου έχει κάνει και κάτι να τον διαγράψω

Εισαγγελέας: Τον διέγραψε

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Αυτή η στάση της ήταν έντιμη;

Κατηγορούμενη: Βεβαίως.

Εισαγγελέας: Τον ίδιο τον ρωτήσατε;

Κατηγορούμενη: Ναι αλλά το απέφυγε. Δεν ήθελε να το σχολιάσει καθόλου και απέφυγε τη συζήτηση. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί καχυποψία και αμφιβολία.

Εισαγγελέας: Πριν την Ιωάννα ο ίδιος σας είχε δώσει άλλη αφορμή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;

Κατηγορούμενη: Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα.

«Μου άφηνε υπονοούμενα ο Νώντας»

Ενας λόγος που η Ιωάννα «φούντωσε» περισσότερο όπως είπε, με την Ιωάννα να της γίνεται εμμονή, ήταν η στάση του Νώντα, ο οποίος, της άφηνε υπονοούμενα…       

Κατηγορούμενη: Δεν θα έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία,  αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι. Δεν με καθησύχαζε.

Εισαγγελέας : Μετά άρχισε η παρακολούθηση;

Κατηγορούμενη: Αρχικά πήρα ένα gps. Έψαξα στο Ίντερνετ  ότι υπάρχει αυτή η συσκευή και ότι υπάρχει ένας συγχρονισμός με με μια κάρτα σύνδεσης. Τοποθέτησα το gps στο αυτοκίνητο του 40χρονου. Και μου έδινε στίγμα. Τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη  Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα gps

Εισαγγελέας: Και στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχατε τοποθετήσει;

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Πως ξέρατε το αμάξι;

Κατηγορούμενη: Μια ημέρα που πήγα να παρακολουθήσω την είδα να βγαίνει. Είναι με μαγνήτη το gps κολλάει κάπου που να έχει σίδερο.

Εισαγγελέας: Δηλαδή κάποια περίοδο παρακολουθούσατε και τους δυο; Βλέπατε και τα στίγματα και των δυο.

Κατηγορούμενη: Όχι και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή είτε  τον Νώντα,  το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε….

Εισαγγελέας: Από το καλοκαίρι αρχίζετε να τρέφετε αισθήματα μίσους στην Ιωάννα; Αισθανθήκατε ότι σας πρόδωσε;

Κατηγορούμενη: Ναι

Εισαγγελέας: Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου;

Κατηγορούμενη: Ναι. Με περιέπαιζε και η Ιωάννα και ο Νώντας. Το ξέρω ότι δεν ήταν λόγος να κάνω αυτή την αχαρακτήριστη πράξη. Εκ των υστέρων βέβαια αυτό.

Από τη στιγμή πάντως που πήρε την απόφαση να επιτεθεί με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, δεν κλονίστηκε ποτέ.

Εισαγγελέας: Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Είδα μόνο ένα ΧΙ . Αλλά δεν κοίταξα τι γράφει.  Έγραφε όλα όσα γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ .Εισαγγελέας: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Όχι. 

Η κατηγορουμένη είχε ζητήσει και από άλλο πρόσωπο του περιβάλλοντος της να τη βοηθήσει για την παρακολούθηση της Ιωάννας και του 40χρονου  αλλά εισέπραξε άρνηση.

Εισαγγελέας: Του ζητήσατε να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον Νώντα;

Κατηγορούμενη: Ναι, αλλά δεν το έκανε .Με απέφυγε λέγοντας μου ότι είχε δουλειές.
«Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης»

Όπως είπε, η ίδια είχε ερωτική σχέση με τον Νώντα το 2018 σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κάπου εκεί, κατά την γνώμη της μπήκε στο προσκήνιο η Ιωάννα. Όταν το ανακάλυψε, ρώτησε τον Νωντα  αλλά εκείνος δεν απάντησε. «Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δεν αν βρίσκεται μαζί του όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί» είπε.

Το βιτριόλι και η τηλεόραση
Όπως είπε η Έφη Κακαράντζουλα, το βιτριόλι της καρφώθηκε στο μυαλό από μια εκπομπή στην τηλεόραση. «Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος ουδέποτε σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» είπε.

 Πώς βρήκε το βιτριόλι

Όπως είπε απολογουμένη, έψαξε στο κέντρο της Αθήνας για να βρει βιτριόλι και βρήκε έναν άνδρα Πακιστανικης καταγωγής που τη βοήθησε. «Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν»

Για την στιγμή της επίθεσης
«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψης μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Η συνομιλία με τον Πρόεδρο

Πρόεδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.

Πρόεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Πρόεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας; 

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

«Παραμένει αμετανόητη, δεν πήρα καμία απάντηση», είπε η Ιωάννα
«Εμεινε απαθής και ατάραχη» όταν είδε τις φωτογραφίες της Ιωάννας μετά την επίθεση με βιτριόλι, όπως δήλωσε η ίδια κατά την έξοδό της από το δικαστήριο.

«Δεν πήρα καμία απάντηση και πάλι. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη στην απολογία της καταρρίπτονται από τα αποδεικτικά στοιχεία. Ακόμα και όταν ο πρόεδρος της Έδρας, της έδειξε τις φωτογραφίες μου που θα σόκαραν τον οποιονδήποτε, εκείνη έμεινε απαθής, ατάραχης και δεν κούνησε καν το κεφάλι της».

Ερώτηση: Δέχεστε τη συγγνώμη της;

Ιωάννα: Ευχαριστώ πολύ

Νίκος Αλεξανδρής: Για να είναι δεκτή η συγγνώμη πρέπει να είναι ειλικρινής, υπάρχουν λέξεις που ντράπηκαν, δεν ντράπηκε όμως το στόμα που της εκστόμισε. Ο ίδιος χαρακτήρισε μυθεύματα όσα είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη.

Απόστολος Λύτρας: Περιμέναμε όλοι να ακούσουμε την εξήγηση της φράσης «εσύ Ιωάννα ξέρεις». Η κατηγορούμενη είπε ότι θεωρούσε ότι κινδύνευε η υποτιθέμενη σχέση της με το 40χρονο με τον οποίο η Ιωάννα δεν είχε συναντηθεί. Προσπάθησε να πείσει ότι το βιτριόλι ήταν λίγο ενώ οι ειδικοί λένε ότι ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο. Δε μένει καμία αμφιβολία ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα.

Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε η απολογία της κατηγορούμενης στην υπόθεση με το βιτριόλι. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για την επόμενη Πέμπτη με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα