Ενώπιον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, θα απολογηθεί η 36χρονη Έφη: Δεν έχω δει πιο αδίστακτη γυναίκα

Δεν έχω δει πιο αδίστακτη γυναίκα στα 36 χρόνια που κάνω αυτό το επάγγελμα. Είναι μια γυναίκα που επανέφερε το βιτριόλι από τη δεκαετία του ’50, ως μέσο εκδίκησης. Εκτός από την πονηριά, την κακία, τη μοχθηρία τη διαταραχή προσωπικότητας, θα μείνει και επειδή επανέφερε το βιτριόλι. Αισθάνεται περήφανη και ηρωίδα. Έκανε το κακό. Είναι δημιουργημένη έτσι από μικρή ηλικία

Κατά τη γνώμη μου έχει απολογηθεί. Πήγε μετά από καιρό στο δικαστήριο, ανέμελη, με ψηλά το κεφάλι, δε δείχνει τίποτα που να έχει μετάνοια. Άρα για ποια απολογία μιλάμε; Η υπόθεση έχει τελειώσει. Ό,τι και να πει τώρα είναι υποστηρικτική γραμμή. Ό,τι και να πει ότι κρύβεται από πίσω δε θα μπορέσει να δικαιολογήσει την πράξη. Πρέπει καταλάβουμε τι πάει να πει ήρωας του κακού, είναι μια ιστορία που ξεκινάει από μικρή ηλικία, διαμορφώνεται. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν συναισθήματα, τύψεις, ενοχές. Ό,τι και να πουν στην απολογία τους, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Είναι δολοφόνοι, οι άνθρωποι που θα κάνουν το κακό. Αν δείξει μεταμέλεια θα είναι μόνο η υποστηρικτική γραμμή. Ο ήρωας του κακού δε δείχνει ποτέ μεταμέλεια

Πιστεύω ότι την ξέρει την ποινή. Μπορεί να πει κάποια πράγματα για να ελαφρύνει τη θέση της, αλλά η διαταραχή της προσωπικότητάς της είναι τόσο ριζωμένη μέσα της, που δεν την ενδιαφέρει τίποτα. Αυτή είναι μια χαρά που έκανε το κακό. Δεν υπάρχει τίποτα από πίσω. Θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα. Έτυχε να συμβεί στην Ιωάννα που δεν έκανε τίποτα

«Πήγε πολύ πίσω, επέλεξε μια μέθοδο ξεπερασμένη, γιατί αυτό την ικανοποιούσε, την έκανε να αισθάνεται πραγματική ηρωίδα. Ήθελε να τη σκοτώσει γιατί η ποσότητα που έριξε ήταν πολύ μεγάλη. Η Ιωάννα ήρθε στο νοσοκομείο και η εικόνα της ήταν μιας γυναίκας που πιθανώς θα είχε πεθάνει αν δεν ήταν κοντά στο νοσοκομείο. Μπήκε αμέσως στην εντατική για να την προλάβουν. Αυτό που λέει ότι δεν ήθελε να τη σκοτώσει είναι ήδη δικαιολογία. Ό,τι και να πει, το έχει ήδη πει με τη στάση της 1,5 χρόνο

 Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Η 36χρονη κατηγορούμενη προετοιμάζεται για τη σημερινή μέρα από τη πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στις φυλακές.

Ενώπιον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, θα κληθεί σήμερα να δώσει απαντήσεις η 36χρονη δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

θα κληθεί σήμερα, Πέμπτη, να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα, επί ενάμιση χρόνο τώρα, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει – κυρίως, το λόγο που την οδήγησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Μάλιστα, από το καλοκαίρι και μετά, είχε αφοσιωθεί στο να μελετά λέξη προς λέξη τη δικογραφία, έτσι ώστε η αυριανή της απολογία να μοιάζει στέρεη και να μην αφήνει κανένα περιθώριο για περαιτέρω ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 36χρονη θα ισχυριστεί πως δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά μόνο να την τραυματίσει.

Για το λόγο αυτό, θα επιμείνει ότι η ποσότητα του βιτριολιού δεν ήταν δύο λίτρα. «Έριξα μόνο ένα ποτήρι βιτριόλι και μάλιστα στο πλάι και όχι απευθείας στο πρόσωπο της Ιωάννας», αναμένεται να πει.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητήσει συγγνώμη, αν και γνωρίζει ότι για την πράξη της δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να την δικαιολογεί.

Στο μεγάλο ερώτημα, ποιος της προμήθευσε το βιτριόλι, το πιθανότερο είναι να μην το αποκαλύψει, ωστόσο, όπως αναμένεται, θα επιμείνει σε τρία σημεία:

– «Δεν είχα συνεργούς.
– Δεν προσπάθησα ποτέ να πάω στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η Ιωάννα.
– Οι αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο για μη ανιχνεύσιμα δηλητήρια δεν σχετίζονται με την Ιωάννα. Δεν σχεδίαζα να της επιτεθώ ξανά».

Οι τελευταίες λεπτομέρειες
Παρότι στο δικαστήριο, δεν θέλησαν να βρεθούν στο πλευρό της τα μέλη της οικογένειάς της, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 36χρονη κατηγορούμενη μιλά καθημερινά στο τηλέφωνο με τους γονείς της, οι οποίοι είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τελευταία φορά που την επισκέφθηκαν ήταν το καλοκαίρι, όσο ήταν στις φυλακές της Θήβας, πριν μεταφερθεί για τη δίκη στον Κορυδαλλό.

Επί τέσσερις ώρες, το περασμένο Σάββατο, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, παρέμεινε μαζί της, εξέτασαν από την αρχή όλη την υπόθεση, προετοίμασαν την απολογία της και ανέλυσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν απευθυνθεί για πρώτη φορά στους ενόρκους και δικαστές που θα αποφασίσουν για τη τύχη της.

Φωτογραφίες-σοκ από τα ρούχα της Ιωάννας τη μέρα της επίθεσης
Στο μεταξύ, συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα ρούχα που φορούσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, την ημέρα που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, το Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες πριν την κατάθεση της κατηγορούμενης, αποτυπώνεται η αγριότητα της πράξης της.

Η τσάντα, το πουκάμισο, η ζώνη και το παντελόνι της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι σχεδόν λιωμένα από το καυστικό υγρό.

Το λευκό πουκάμισο που φορούσε η Ιωάννα είναι γεμάτο τρύπες, σκισμένο και ολοσχερώς κατεστραμμένο, ενώ και το πολύχρωμο παντελόνι της μοιάζει με κουρέλι και σε κάποια σημεία έχει αλλοιωθεί το χρώμα του. Μέχρι και η ζώνη της κόπηκε στα δύο και σε κάποια σημεία έλιωσε και κόλλησε στο παντελόνι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα