Απεργούν οι εκπαιδευτικοί – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Εφετείο για την αξιολόγηση

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί – Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Εφετείο για την αξιολόγηση

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Εφετείο, απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην διαδικασία της αξιολόγησης όπως αυτή προωθείται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.
Σήμερα εκδικάζεται η έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών, ενώ την Παρασκευή παράνομη κρίθηκε και η αντίστοιχη απεργία – αποχή που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ.

Μαζική είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η έφεση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέας για την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδα

Στα πλαίσια στήριξης των εκπαιδευτικών η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα στο Λεκανοπέδιο από 11:30πμ έως λήξη ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ αναφέρει πώς «στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό – αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας».

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται και αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα