Ρόδος: 23 φορές ισόβια και 3 εκατ. ευρώ πρόστιμο σε Τούρκο διακινητή μεταναστών

Ρόδος: 23 φορές ισόβια και 3 εκατ. ευρώ πρόστιμο σε Τούρκο διακινητή μεταναστών

Σε 23 φορές ισόβια κάθειρξη και σε χρηματική ποινή ύψους 2.900.500 ευρώ καταδικάστηκε στη Ρόδο ένας 55χρονος Τούρκος δουλέμπορος. Η επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών κατέληξε σε τραγωδία στα νερά του νότιου Αιγαίου.

 
Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο κάθισε 55χρονος, κυβερνήτης σκάφους διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία, το οποίο βυθίστηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν 5 μετανάστες και να αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 5!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dimokratikis.gr, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καλόλιμνου, στις 3 Νοεμβρίου 2017, βυθίστηκε σκάφος μήκους οκτώ μέτρων. Είχε αποπλεύσει από την παραλία του Γιαλικαβάκ κοντά στην Αλικαρνασσό, με τουλάχιστον 24 υπηκόους Ιράκ, Ιράν και Λιβάνου. Ο Τούρκος διακινητής είχε εισπράξει 2.000 ευρώ από κάθε έναν μετανάστη.

Άμεσα οργανώθηκε από το Λιμεναρχείο Καλύμνου μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους της FRONTEX, ιδιωτικών σκαφών, ενός ελικοπτέρου «SUPER PUMA», καθώς και ανδρών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού σώματος.

Τελικά διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές 14 επιβαίνοντες στο σκάφος, ενώ 5 ανασύρθηκαν νεκροί. Αγνοούνται τουλάχιστον 5 επιβαίνοντες.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα