Θεσσαλονίκη: Πρώτη νύχτα με μίνι lockdown. Γέμισαν οι ΜΕΘ

Θεσσαλονίκη: Πρώτη νύχτα με μίνι lockdown. Γέμισαν οι ΜΕΘ

Πρώτη νύχτα μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη, η οποία πέρασε στο «Επίπεδο Συναγερμού 4» του επιδημιολογικού χάρτη την ώρα που οι εντατικές στα νοσοκομεία ασφυκτιούν.
Ειδικότερα, με μπλόκα στα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης οι αστυνομικοί ελέγχουν όσους κυκλοφορούν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα

Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε και πάλι το μίνι lockdown με καθολική απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη μία τη νύχτα έως και τις 6 τα ξημερώματα. Η Θεσσαλονίκη τη νύχτα είναι και πάλι μια έρημη πόλη.

Ο Οκτώβριος, κατ εξοχήν μήνας της Θεσσαλονίκης, βρήκε τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε ασφυξία και οι αρχές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους επιστήμονες για να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η Βόρεια Ελλάδα σημειώνει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού με αποτέλεσμα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται απειλώντας το σύστημα υγείας με κατάρρευση.

Το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη ισχύει έως και την ερχόμενη Παρασκευή, όμως στα μέσα της εβδομάδας θα αποφασιστεί αν και για πόσο θα επεκταθεί χρονικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα