Τα μαλλιά μου έπεφταν, ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη γυναίκα που της διέλυσε τη ζωή ρίχνοντας της βιτριόλι στο πρόσωπο και το κορμί ήρθε το πρωί στο δικαστήριο η Ιωάννα Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο πριν από 16 μήνες. Σήμερα η Ιωάννα κατέθεσε με γενναιότητα και άρχισε να περιγράφει τις τραγικές στιγμές που βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά που η 36χρονη τής πέταξε το βιτριόλι προκαλώντας της εκτεταμένα εγκαύματα .
Λίγο πριν τις 9 το πρωί, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, φορώντας την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό της και συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της φτάνει στα δικαστήρια…

Λίγη ώρα αργότερα μπαινει από την πίσω πόρτα φορώντας χειροπέδες στα χέρια και η 36χρονη κατηγορούμενη συνοδευόμενη από πάνοπλους αστυνομικούς

16 μήνες μετά την φρικτή επίθεση με βιτριόλι είναι η πρώτη φορά που το θύμα, η Ιωαννα Παλιοσπύρου αντικρίζει κατάματα τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωήΗ δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της Ιωάννας.

Με συγκλονιστική γενναιότητα ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να περιγράφει τις τραγικές στιγμές που βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά που η 36χρονη τής πέταξε το βιτριόλι προκαλώντας της εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

«Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα. Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η Ιωάννα κάποια στιγμή δάκρυσε αναφερόμενη στη περιπέτεια των νοσοκομείων

«Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Για να αντέξω προσπαθούσα να κοροϊδέψω εαυτό μου. Ότι ζω ένα όνειρο. Το βράδυ μετά τις 9 αφού περνούσαν όλοι οι γιατροί έλεγα «Ιωάννα θα ξυπνήσεις». Προσπαθούσα να με πείσω για να αντέξω ότι τα όνειρα μου είναι η πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι ο εφιάλτης».

Αφόρητοι πόνοι και ένας τεράστιος γολγοθάς για την Ιωάννα. Όπως αποκάλυψε η ίδια σκέφτηκε ακόμα και να δώσει τέλος στη ζωή της.

«Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως για τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο. Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου».

Η κατάθεση της Ιωάννας ολοκληρώθηκε.

«Δεν ήθελα να την σκοτώσω»
Για δεύτερη φορά σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σήμερα, καθώς η κατηγορούμενη θέλησε να τοποθετηθεί, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του αδερφού και της οικογένειας της Ιωάννας.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα. Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί το έκανα αυτό», είπε η κατηγορούμενη και πρόσθεσε πως δεν ήθελε να την σκοτώσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα