Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας για τη Θήβα

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας για τη Θήβα

Έκτακτη σύσκεψη για την περιοχή της Θήβας για πιθανό ισχυρό σεισμό πραγματοποιούν τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου.

Όπως ανέφερε στην ΕΡ ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΕ, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, στην έκτακτη σύσκεψη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για κάποιον δυνατό σεισμό στη Θήβα, στην οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σεισμική δραστηριότητα.

Η σύσκεψη που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης είναι προγραμματισμένη για τις 21:30 και θα τεθούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το ρήγμα της Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένα ρήγμα έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό έως και 6,5 ρίχτερ και όπως εξηγούν οι επιστήμονες δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέγεθος ενός νέου ισχυρού σεισμού.

 «Από τον Ιούλιο στην περιοχή της Θήβας, έχουν γίνει πάνω από 1700 δονήσεις και είμαστε σε επιφυλακή» τόνισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε ως πολιτεία να είμαστε έτοιμοι».

Όπως πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ετοιμότητα από τον κόσμο και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει το σχέδιο Εγκέλαδος. «Πρέπει όλα τα μέλη να είναι στη σύσκεψη και όχι όσοι απουσιάζουν να ακυρώνουν τα επιστημονικά δεδομένα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα