Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Αποσωληνώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται από το Σάββατο με κορωνοϊό, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Οκ. Λεβέντης, ωστόσο παραμένει σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του.

Ο λόγος για τον οποίο δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη,  μίλησε για το πώς ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας του, που τον οδήγησε στην Εντατική.

 «Ξεκίνησε στις 17 του μηνός, έκανε το τεστ και μας τηλεφώνησαν ότι είναι θετικό, του είπαν να πάει στον Ευαγγελισμό, προτίμησε να κάνει τη νοσηλεία στο σπίτι με καθοδήγηση των γιατρών, έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν». «Ο πυρετός ανέβαινε 37, 38… Ήταν με αντιπυρετικό. Πήραμε όλη την αγωγή που έπρεπε να πάρει, είχε πάρει και οξυγόνο για βοήθεια αν χρειαστεί… Το Σάββατο το πρωί έκανε 39 πυρετό. Όταν εγώ είδα το 39 είπα: Βασίλη φεύγεις για το νοσοκομείο! Και έτσι πήγε το Σάββατο στο νοσοκομείο. Ήταν η 9η μέρα».  

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης είχε επιλέξει να παραμείνει στο σπίτι και να μην πάει στο νοσοκομείο, από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19.

«Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Όλοι του λέγαμε πήγαινε στο νοσοκομείο. Εκείνος είχε επιλέξει τη νοσηλεία στο σπίτι. Από τον Ευαγγελισμό του είχαν πει έλα να κάνει νοσηλεία. Ήταν αρνητικός. Σας λέω τις αλήθειες», τόνισε η σύζυγός του μιλώντας στον Alpha. 

Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Σύμφωνα με όσα είπε η σύζυγός του, στην εκπομπή Τlive, ο Βασίλης Λεβέντης έχει σακχαρώδη διαβήτη και αρκετά προβλήματα υγείας. «Έχει πολλές ευαισθησίες» συμπλήρωσε.

«Δεν το είχε κάνει το εμβόλιο. Το παρέτεινε το εμβόλιο γιατί είχε ανεβασμένη κρεατινίνη, ανεπάρκεια νεφρών που έλεγαν οι νεφρολόγοι ότι πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση, έσπαγαν αγγειάκια στα χέρια του και φοβόταν τις θρομβώσεις. Και ο φόβος τον έκανε να καθυστερεί να κάνει το εμβόλιο. Για θέματα υγείας. Εμείς στην οικογένεια είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Και η εγγονή μου που είναι 13 ετών.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, όλη η οικογένεια τον παρότρυνε να εμβολιαστεί. «Μου έλεγε: Ας περιμένω λίγο ακόμα…  Είναι σκληρές στιγμές, να μην τις ζει κανένας. Προσεύχομαι…».