Κορωνοϊός – Τι ισχύει για την είσοδο σε γυμναστήρια

Αυστηρά μέτρα ισχύουν για την είσοδο των πολιτών στα γυμναστήρια.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, στα κλειστά γυμναστήρια μπορούν να μπαίνουν οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει εντός εξαμήνου, επιδεικνύοντας το ανάλογο πιστοποιητικό, το οποίο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης νομιμοποιείται να ζητά στην είσοδο και να κάνει ταυτοπροσωπία μέσω της εφαρμογής Covid Free App.

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, η πρόσβασή τους θα γίνει με αρνητικό rapid test 48 ωρών, αλλά είναι στην διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης το αν θα τους δεχτεί.

Επίσης, τα αποδυτήρια των γυμναστηρίων θα λειτουργούν με τους ακόλουθους κανόνες:

– Η χωρητικότητα καθορίζεται σε 1 άτομο ανά 15 τμ.

​- Επιτρέπεται η χρήση του 50% των καταϊονιστήρων (ντους).

– ​Απαγορεύεται η χρήση της σάουνας όπου υπάρχει.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας KN95 ή FFP2 αντί διπλής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

«Τα γυμναστήρια είναι ένας ασφαλέστατος χώρος. Τα μέτρα τηρούνται 100% και όλοι μπορούν να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς. Για να έρθει ανεμβολίαστος χρειάζεται rapid test που να έχει γίνει εντός των τελευταίων 48 ωρών. Έχει χαθεί μεγάλο μέρος πελατών για αυτό το λόγο. Υπάρχει μεγάλο κομμάτι ανεμβολίαστων στις νέες ηλικίες, αλλά έπρεπε να παρθούν κάποια μέτρα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, ακόμα πιο ασφαλείς, χωρίς να χρειάζονται τόσα τεστ. Υπάρχει το μηχάνημα καθαρισμού του αέρα», σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο κ. Μάκης Σκαφίδας, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα