Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Το παιδί μας ήταν καλό - Συγκλονίζουν συγγενείς και φίλοι της Δόρας

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Το παιδί μας ήταν καλό -  Συγκλονίζουν συγγενείς και φίλοι της Δόρας

Ακόμα μία γυναικοκτονία στην Ελλάδα, με θύμα αυτήν τη φορά τη 31χρονη Ντόρα που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Πρόκειται για το 11ο σεξιστικό έγκλημα που λαμβάνει χώρα φέτος.
Η δολοφονία της Ντόρας είχε κοινά χαρακτηριστικά με τις δολοφονίες και των υπόλοιπων γυναικών. Κτητικότητα, ζήλια, ασφυκτικός έλεγχος, μη αποδοχή της θέλησης του θύματος να χωρίσει.

Η Ντόρα πρόλαβε και έφυγε, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να σώσει τη ζωή της. Ο 40χρονος εμφανίζεται από τα λεγόμενα της ίδιας της Ντόρας ως ένας άνθρωπος επικίνδυνος, ενώ ακόμη και η ψυχολόγος στην οποία είχε σπεύσει να ζητήσει βοήθεια, τον παρομοίασε με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που δολοφόνησε την Καρολάιν μέσα στη μεζονέτα τους, στα Γλυκά Νερά.

Ο δράστης είχε κακοποιητικό παρελθόν. Το επιβεβαιώνουν η πρώην σύζυγός και η πρώην σύντροφός του. Και οι δύο είχαν απευθυνθεί στις Αρχές. Το ίδιο και η Ντόρα.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει όσα ακολούθησαν του φονικού
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!», μίλησε ο κ. Σάββας Δεσποτάκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας της αδικοχαμένης Ντόρας, λίγα λεπτά μετά το τραγικό συμβάν.

«Άκουσα τους πυροβολισμούς. Δε δώσαμε αρχικά σημασία, σκεφτήκαμε ότι κάτι άλλο είχε γίνει. Μετά ακούσαμε φασαρία, μαζεύτηκε κόσμος. Βγήκαμε στο δρόμο, είχε έρθει η ασφάλεια και το ασθενοφόρο και μας απομάκρυναν. Το δράστη δεν πρόλαβα να τον δω. Δεν τον γνώριζα ούτε φυσιογνωμικά», ανέφερε ο κ. Δεσποτάκης.

Την ίδια ώρα, από τα στοιχεία που έρχονται στο φως, δείχνουν ότι ο δράστης είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, αλλά όχι και την αυτοκτονία του.

Στην τοπική κοινωνία της Ρόδου το κλίμα είναι βαρύ, ενώ αντιδράσεις έχουν πυροδοτήσει και δηλώσεις του θείου του δράστη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν έφταιγε ο δράστης για το έγκλημα, αλλά το θύμα.

Τι αναφέρουν φίλοι & συγγενείς της άτυχης Ντόρας
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε αποκλειστικά και ο κ. Γιώργος Νηρέος, φίλος της άτυχης Ντόρας.

«Πηγαίναμε στην ίδια σχολή με τη Ντόρα. Σοκαρίστηκα. Ήξερα και μια παλιά της σχέση που ήταν πολύ ζηλιάρης επίσης. Αυτό που έγινε δεν το περίμενε κανείς. Ήταν ένα κορίτσι πολύ ευαίσθητο και δεν ξέκοβε εύκολα από καταστάσεις. Ήταν και ένα πολύ όμορφο κορίτσι και αυτό ίσως προκαλούσε τη ζήλεια», είπε ο κ. Νηρέος.

«Το παιδί μας ήταν καλό. Θα έφευγε για μεταπτυχιακό. Είχα χαρεί γιατί νόμιζα ότι ο δράστης ήταν από καλή οικογένεια, που να ξέρω ότι είχε τέτοια προβλήματα. Ήταν σε κατηχητικά και σε αυτά, δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι ξυλοκόπησε άλλες κοπέλες, ότι απειλούσε την πρώην γυναίκα του. η μαμά της πρέπει να ήξερε κάποια πράγματα, αλλά όχι ότι ήταν τέτοιο παιδί. Πρέπει να το είχα προλάβει οι γονείς του, δεν μπορεί να μην ήξεραν ότι το παιδί τους είχε τέτοιο πρόβλημα. Τώρα έκλεισαν δύο σπίτια», είπε η θεία της αδικοχαμένης Ντόρας από την πλευρά της.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα