Παράθυρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο – Τσουχτερό πρόστιμο στους ανεμβολίαστους υπάλληλους

Παράθυρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο – Τσουχτερό πρόστιμο στους ανεμβολίαστους υπάλληλους

1200 ευρώ τον μήνα θα πληρώνουν πρόστιμο οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν προσκομίζουν το αποτέλεσμα του rapid test, αφού για κάθε εβδομάδα η μη προσκόμιση τεστ θα έχει πρόστιμο 300 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο Μάκης Βορίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτή τη στιγμή πάντως το 20% των εργαζομένων στο δημόσιο παραμένει ανεμβολίαστο.
Ακριβά θα πληρώνουν την άρνησή τους να υποβληθούν και να προσκομίσουν στη δουλειά τους το αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι . Κάθε εβδομάδα, χωρις τεστ θα  κοστίζει 300 ευρώ, ενώ ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Σε περίπτωση που κάποιος δεν κάνει το τεστ για κάθε παράλειψη, δηλαδή την εβδομαδιαία του παράλειψη, θα επιβάλλεται ένα διοικητικό πρόστιμο 300€ το οποίο θα καταλογίζεται και θα αφαιρείται από τη μισθοδοσία του», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο Παναγιώτης Μπίρης είναι δημόσιος υπάλληλος και εργάζεται στον ΕΦΚΑ. Εμβολιάστηκε από τους πρώτους και αποδίδει την άρνηση για εμβολισμό σε φόβο και άγνοια.

Έναν ολόκληρο μισθό ουσιαστικά θα χάνουν οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα κάνουν μια φορά την εβδομάδα rapid test όπως απαιτείται για να προσέλθουν στη δουλειά τους .

Το 20% των εργαζομένων στο δημόσιο είναι ανεμβολίαστοι. Το 76 % έχει εμβολιαστεί η έχει νοσήσει, και το 4% έχει κάνει την πρώτη δόση.

Από τους χθεσινούς ελέγχους πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει συμμόρφωση στην τήρηση των μέτρων.

mega

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News
https://www.megatv.com/2021/09/24/parathyro-gia-ypoxreotiko-emvoliasmo-sto-dimosio-to-prostimo-pou-tha-plironoun-oi-anemvoliastoi-ypalliloi/

Δείτε ακόμα