Ρόδος: Αποκάλυψη για τον δράστη της γυναικοκτονίας. Οι κάμερες ασφαλείας και το άλλοθι

Ρόδος: Αποκάλυψη για τον δράστη της γυναικοκτονίας. Οι κάμερες ασφαλείας και το άλλοθι

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η Ρόδος τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με τον δράστη της γυναικοκτονίας. Όπως αποκαλύπτει άτομο που τον γνώριζε από την παιδική του ηλικία, ο 40χρονος δολοφόνος της Δώρας του είχε ζητήσει να γυρίσει τις κάμερες δύο ημέρες πίσω, ώστε να έχει άλλοθι.

Η δολοφονία της 31χρονης εκπαιδευτικού, το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει προκαλέσει νέο σοκ στο πανελλήνιο. Ο 40χρονος δράστης, αλουμινάς στο επάγγελμα, μετά το έγκλημα πήγε στο σπίτι του και έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα.

Ρόδος: Ο 40χρονος ήθελε να πειράξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας
Ο άνθρωπος αυτός που γνώριζε τον δράστη από παιδί, προχωρά σε μία καταγγελία που προκαλεί αίσθηση. Μιλώντας στην ΕΡΤ, εξηγεί ότι παρότι είχε να δει τον 40χρονο περίπου 22-23 χρόνια, εκείνος τον είχε πάρει τηλέφωνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και του είχε ζητήσει να του “διορθώσει” υλικό από κάμερες ασφαλείας και να το βάλει σε άλλο χρόνο και άλλη ώρα “για να δείξει ότι έχει άλλοθι, δεν ξέρω για ποιο σκοπό”.

Σύμφωνα με τον γνωστό του δράστη, ο 40χρονος άρχισε στη συνέχεια να ισχυρίζεται ότι είχε προβλήματα με την πρώην σύζυγό του και ήθελε να αποδείξει ότι είναι σπίτι του.

Όπως περιγράφει, σε δεύτερη επικοινωνία που είχαν, πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο 40χρονος τον είχε πάρει τηλέφωνο για να του πει ότι “όλα καλά” και δεν χρειάστηκε να γίνει κάτι με το υλικό από τις κάμερες.

Τι είχε ισχυριστεί ο δράστης για τη Δώρα
Σε αυτή την επικοινωνία φέρεται να του μίλησε για τη Δώρα. “Μου είπε ότι είχε βρει μία κοπέλα και τα πάει καλά, θέλει να παντρευτεί, έχει βρει σπίτι, το ετοιμάζουν. Το πήγαινε δηλαδή πιο σοβαρά”, αναφέρει ο μάρτυρας για να εξηγήσει ότι στη συνέχεια της συζήτησης ο δράστης είχε ισχυριστεί ότι είχε πρόβλημα με τις φωτογραφίες που ανέβαζε η σύντροφός του στο Facebook. “Δεν του άρεσε, εγώ δεν θέλω τέτοια σύζυγο. Και να χωρίσω είμαστε μεγάλα παιδιά, δεν θα με ένοιαζε”, φέρεται να του είπε. “Ήταν μπερδεμένος”, τονίζει ο γνωστός του.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, “δεν μου έδειχνε έναν άνθρωπο που ήθελε να αυτοκτονήσει…”. Ο ίδιος σημειώνει πως όταν έμαθε για τη δολοφονία έπεσε από τα σύννεφα, “δεν μπορούσα να συνέλθω, ήταν τόσο μεγάλο το σοκ”.

Η πρώην σύντροφος του 40χρονου κάνει λόγο για έναν άνθρωπο με βεβαρυμένο ιστορικό βίας σε βάρος γυναικών, με τις οποίες είχε συνάψει σχέσεις κατά το παρελθόν. Καταγγέλλει πως και η ίδια είχε δεχτεί απειλές από το δράστη, τον οποίο αποφάσισε να χωρίσει πριν από έναν χρόνο λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του.

Η 31χρονη Δώρα είχε μιλήσει στην οικογένειά της και σε συγγενείς της για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα και την ώθησαν να χωρίσει με τον 40χρονο. Δυστυχώς, όμως, δεν κατάφερε να σωθεί από τη μανία του.

 
Ρόδος: Ξέσπασε ο αδελφός της Δώρας
Ο αδελφός της άτυχης Δώρας που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της ξεσπά.

Όπως είπε ο αδελφός της 31χρονης εκπαιδευτικού μιλώντας στον ΑΝΤ1, «δεν ασχολούμουν με τα προσωπικά της τα τελευταία χρόνια» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «ο δράστης θα έπρεπε να είναι σε ψυχιατρική κλινική».

Σύμφωνα με τον αδελφό της «σε κάθε φασαρία που γινόταν μεταξύ τους, εκείνος ανακάτευε την οικογένειά μας».

Όπως εξήγησε, «προσπαθούσε να συμμαχήσει με τους γονείς μου για να τα βρει η αδελφή μου μαζί του, ενώ η αδελφή μου δεν το έκανε αυτό. Το αρσενικό στη σχέση ήταν η αδελφή μου. Έλεγε στους δικούς μου «να της πείτε ότι το σπίτι της είναι εκεί, μαζί μου, όχι εδώ».

Ο αδελφός της υποστήριξε ότι «είναι δύσκολη ημέρα για την οικογένειά μας. Είναι δολοφονία, ούτε ατύχημα, ούτε τίποτα άλλο. Δεν με νοιάζει τι έκανε με τη δική του ζωή, εκείνη τι του έφταιξε».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «η Δώρα ήταν πολύ ανώτερή του. Είχε δυναμισμό και αυτό δεν άντεξε».

Ρόδος: “Και να μιλήσουν οι γυναίκες δεν υπάρχει προστασία”
Όπως τόνισε ο ίδιος, «η Δώρα είναι παράδειγμα για όλες τις γυναίκες. Θα ξαναγίνει και θα ξαναγίνει… Και να μιλήσουν οι γυναίκες, δεν υπάρχει προστασία. Υπάρχει περίπτωση να παρακολουθεί αστυνομικός κάποια κοπέλα που φοβάται για τη ζωή της; Δεν πρόκειται να γίνει αυτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα