Πάτρα: Βούρκωσε από τις ζωγραφιές των συμμαθητών του ο μικρός Φώτης που χτυπήθηκε από καρτ

Πάτρα: Βούρκωσε από τις ζωγραφιές των συμμαθητών του ο μικρός Φώτης που χτυπήθηκε από καρτ

Τη συγκίνηση του μικρού Φώτη, ο οποίος χτυπήθηκε από καρτ κατά τη διάρκεια αγώνα στην Πάτρα την περασμένη Κυριακή, όταν συνήλθε περιέγραψε ο διευθυντής της ΜΕΘ παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, Ανδρέας Ηλιάδης.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, μόλις ο 6χρονος Φώτης ξύπνησε, ο κ. Ηλιάδης κάλεσε τους γονείς του παιδιού να τον δουν, ενώ του έδειξε και τις ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει οι συμμαθητές του για εκείνον και το παιδάκι βούρκωσε.

Η μαραθώνια διαδικασία αποσωλήνωσης του 6χρονου Φώτη ξεκίνησε στις 7 το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 18:15 το απόγευμα. 

Ο 6χρονος θα παραμείνει στη ΜΕΘ παίδων μέχρι να αναρρώσει πλήρως από τα τραύματά του στο κεφάλι και οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψει πλήρως υγιής.

«Πολύ πιθανό να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής ο μικρός Φώτης» λέει ο γιατρός του
Ο μικρός Φώτης αποσωληνώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης και, όπως δηλώνει ο κ. Ηλιάδης, στην εφημερίδα «Γνώμη», «όλα πήγαν καλά. Ακολουθήσαμε τις αντιδράσεις του Φώτη και η αποσωλήνωση διήρκεσε ώρες. Το εξαιρετικά θετικό είναι ότι ο Φώτης άνοιξε τα ματάκια του και αντιδρά στα ερεθίσματα. Θεωρώ ότι σταδιακά αφού επανέλθει πλήρως από την διασωλήνωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

 Ο κ. Ηλιάδης ιδιαίτερα συγκινημένος από την θετική έως τώρα εξέλιξη επισημαίνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Φώτης άνοιξε τα μάτια και έχει τώρα δίπλα του τους γονείς του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγοράκι είχε σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση έμεινε ένα μικρό διάστημα χωρίς να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος του και δεν κρύβω ότι αγωνιούσα για την έκβαση όπως όλη στην ΜΕΘ Παίδων αλλά και ο κόσμος που συγκλονίστηκε. Τώρα πλέον αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής χωρίς η όλη περιπέτεια να αφήσει επιβαρυντικά αποτυπώματα. Η αυριανή μέρα πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα