Ρόδος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην άτυχη Δώρα – Η τραγική ειρωνεία και η μαρτυρίες που σοκάρουν

Ρόδος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην άτυχη Δώρα – Η τραγική ειρωνεία και η μαρτυρίες που σοκάρουν

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην άτυχη Ντόρα που σκότωσε ο σύντροφός της και αυτοκτόνησε. 

Η νεαρή  εκπαιδευτικός έπεσε νεκρή στη μέση του δρόμου έπειτα από  πυρά που δέχτηκε από τον πρώην συντρόφου της, λίγες μέρες μετά το χωρισμό τους

Η 31χρονη έζησε με αυτόν τον άνθρωπο  εννέα μήνες. Το καλοκαίρι αποφάσισαν να συζήσουν.

Η τραγική ειρωνεία, η Ντόρα νόμιζε ότι μετά το χωρισμό τους κατάφερε και γλύτωσε από αυτόν τον άνθρωπο

Μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η Ντόρα είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση με τον 42χρονο θα την έβλεπαν στις ειδήσεις. «Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση.

Η Ντόρα, όπως λένε συγγενείς και φίλοι της ήταν μία κοπέλα με όνειρα γεμάτη αγάπη για τη ζωή, μόλις 31 ετών δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο.

Μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA η μητέρα της περιέγραψε την σχέση της άτυχης εκπαιδευτικού με τον 42χρονο, αλλά και την επιθετική συμπεριφορά του απέναντί της.

Το ζευγάρι πήγε τον Αύγουστο διακοπές. Εκεί, σύμφωνα με την οικογένεια της άτυχης Ντόρας, ξεκίνησε το μαρτύριο. Η νεαρή εκπαιδευτικός μετά τις διακοπές αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτήν την σχέση. Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της είχε αρχίσει.

Η άτυχη Ντόρα είχε εξομολογηθεί στην αδελφή της ότι φοβόταν για τη ζωή της. Οι φόβοι βγήκαν αληθινοί. Ο δράστης έστησε ενέδρα θανάτου στην Ντόρα στο σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της. Την πυροβόλησε δύο φορές εν ψυχρώ και λίγη ώρα αργότερα αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

«Μαμά αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός»

«Τέσσερις τα ξημερώματα και μου λέει ''μαμά αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός, έχει πρόβλημα, θέλω να τον χωρίσω'' και της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ. Και λέει τα είπα και στη μάνα μου τώρα μην νομίζεις ότι δεν μιλάω, δεν μιλάω και καλά τον προετοίμαζε ότι δεν πάμε καλά», δηλώνει συγκλονισμένη η μητέρα της άτυχης κοπέλας στο Mega. 
«Τελείωσε το μεταπτυχιακό της με άριστα. Αρίστευσε. Ο κύριος ζήλεψε. Κάτι που το έμαθα μετά. Το παιδί έμεινε εκεί Ιούλιο. Αύγουστο πήγανε διακοπές δύο εβδομάδες, τρεις έλειπαν Κάλυμνο πήγανε και εκεί κάτι έγινε σε ένα, που βρέθηκε μία ξαδέλφη της και εκεί ο κύριος έδειξε έναν εαυτό, αυτός είχε ξεκινήσει μόλις έκλεισε η πόρτα του σπιτιού. Της έλεγε ''δεν θα βγεις έξω''. Ξεκίνησε ας πούμε όταν θα βγαίνεις έξω το κλειδί ήταν πάντα πίσω από την πόρτα να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

«Όλοι γνώριζαν αλλά έκαναν τα στραβά μάτια»

Η πρώην σύζυγος του δράστη, μόλις άκουσε για τη δολοφονία της Δώρας, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, ήταν σίγουρη ότι πρόκειται για τον Κ. Μ. «Λέω "αυτός είναι". 'Oταν το άκουσα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και το συνειδητοποίησα».

Την ίδια ώρα, έστειλε το δικό της μήνυμα. «Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν. Να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως από τη σχέση τους και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες». Και λέει πως όλοι γνώριζαν αλλά είχαν επιλέξει «να κάνουν τα στραβά μάτια». Δηλαδή, αναφέρει τα εξής: «Οι συγγενείς και φίλοι των γυναικών που γνωρίζουν όσα συμβαίνουν δεν θα πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι γνώριζαν».

Αποκλειστική μαρτυρία στο MEGA
«Περίμενα την κόρη μου να την πάρω για να την πάω στο μάθημα. Εκείνη την στιγμή ακούω δύο πυροβολισμούς. Βλέπω καπνούς, την πόρτα ανοιχτή του αυτοκινήτου και ένα σώμα πεσμένο. Δεν φαντάστηκα ότι κάποιος μπορεί να πυροβόλησε. Εκείνη τη στιγμή βλέπω το αυτοκίνητο με τον δράστη να περνάει δίπλα μου. Και φτάνοντας δίπλα στο αμάξι που ήταν σπασμένα τα τζάμια, είδα την κοπέλα ανάσκελα χτυπημένη, και τότε συνειδητοποίησα» δήλωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος, αυτόπτης μάρτυρας της γυναικoκτονία της Ρόδου.

«Δεν την ήξερα την κοπέλα, αλλά ήταν σαν άγγελος. Κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται ο καθένας να αυτοδικεί με αυτό τον τρόπο. Έχω δύο κόρες και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αν τύχω σε κάτι τέτοιο τί θα γίνει; Έχω σοκαριστεί από χθες» πρόσθεσε.

Συγκλονίζει η πρώην σύντροφος του δράστη 
«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», λέει η πρώην σύντροφος του δράστη ενώ επέρριψε ευθύνες σε άτομα που τον γνώριζαν. Η ίδια περιγράφει πόσο κτητικός και απειλητικός είχε γίνει μετά τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους. «Από την πρώτη στιγμή όταν άκουσα για το συμβάν σκέφτηκα ότι είναι ο ίδιος», ανέφερε. «Όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης είχε απειλήσει με όπλο την πρώην σύζυγό του - Δεν πρόλαβα να προειδοποιήσει τη Ντόρα

Η βίαιη συμπεριφορά του δράστη φαίνεται ότι ήταν γνωστή. Η Ντόρα δεν ήταν η μόνη που είχε νιώσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον δράστη που την σκότωσε λίγες μέρες μετά τον χωρισμό τους

Ο δράστης είχε την ίδια επιθετική συμπεριφορά και στο παρελθόν, απειλώντας με όπλο την πρώην σύζυγό του και ασκώντας σωματική βία σε άλλη κοπέλα, πρώην σύντροφό του.

 Ο δικηγόρος της τελευταίας, Βασίλης Μπέης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» αποκάλυψε ότι η πελάτης του είχε υποβάλει δύο μηνύσεις σε βάρος του δράστη του ειδεχθούς εγκλήματος, 

«Η πελάτης μου είχε κάνει δύο μηνύσεις. Η πρώτη ήταν για σωματική βία και απειλή και η δεύτερη επειδή την απείλησε να αποσύρει την πρώτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Όπως ανέφερε ο κ. Μπέης μετά την πρώτη μήνυση, «ο δράστης πήγε στον χώρο εργασίας της μαζί με έναν μπράβο, τη βρήκε και την απείλησε ότι αν δεν αποσύρει τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του, θα ανεβάσει φωτογραφίες με προσωπικές της στιγμές στο διαδίκτυο. Φυσικά δεν την απέσυρε. Του έκανε δεύτερη μήνυση», σημείωσε. 

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε απειλήσει με όπλο την πρώην σύζυγό του και είχε καταδικαστεί για αυτή την υπόθεση. 

 «Αυτό που τη στενοχώρησε περισσότερο την πελάτη μου όταν συνέβη το δυσάρεστο συμβάν ήταν ότι δεν μπόρεσε, δεν πρόλαβε να προειδοποιήσει την κοπέλα για το περί τίνος πρόκειται», κατέληξε.  

Ο δράστης την καταπίεζε αφόρητα - Της είχε χακάρει τον υπολογιστή

Στο φως έρχονται νέα στοιχεία για την βίαιη συμπεριφορά που βίωνε η άτυχη Ντόρα από τον σύντροφό της που την σκότωσε στη μέση του δρόμου

Η Μαριέττα Διάκου, φίλη της αδικοχαμένης Ντόρας, που έπεσε νεκρή μετά από τους πυροβολισμούς του πρώην συντρόφου της στη Ρόδο, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τα όσα ζούσε το θύμα τους τελευταίους μήνες.

 Όπως είπε είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο για τελευταία φορά την περασμένη Τρίτη κι έκανε λόγο για ένα πανέμορφο και γλυκύτατο πλάσμα, που δεν την άξιζε αυτή η τύχη.

 Όπως της είχε εκμυστηρευθεί πρόσφατα το θύμα, ενώ στην αρχή η σχέση της με τον θύτη ήταν πάρα πολύ καλή, από τη στιγμή που αποφάσισαν να ζήσουν μαζί και μετά άλλαξε η συμπεριφορά του. Ένα βράδυ την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι τους κατηγορώντας την ότι άργησε να γυρίσει.

Άλλες φορές της απαγόρευε να βγει στο μπαλκόνια να καπνίσει, ενώ δεν της επέτρεπε να βλέπει τις φίλες της.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι όπως ανακάλυψε η Ντόρα μετά την προσφυγή της στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο δράστης ήταν αυτός που είχε χακάρει τον υπολογιστή της και είχε διαγράψει φωτογραφίες της.

Το σπαρακτικό αντίο
Με μία κοινή φωτογραφία η αδελφή της αδικοχαμένης Ντόρας την αποχαιρέτησε. «Δεν θα αλλάξω καμία στιγμή μαζί σου. Ήσουν και θα είσαι η καλύτερη αδερφή του κόσμου. Δεν σου άξιζε τέτοιος θάνατος Ντορούλι μου. Να μας προστατεύεις από εκεί που είσαι. Ήσουν και θα είσαι ο φύλακας άγγελός μου. Σ’ αγαπώ».

Σήμερα στις 16:00 θα γίνει η κηδεία της άτυχης Δώρας. Νωρίτερα στις 12:00, σε άλλη εκκλησία, θα γίνει η κηδεία του δράστη και αυτόχειρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα