Κορονοϊός: Προς μίνι lockdown Ξάνθη, Καστοριά και Δράμα

Όλα δείχνουν πως η Ξάνθη, η Καστοριά και η Δράμα βρίσκονται λίγο πριν τεθούν σε μίνι Lockdown.

Οι τρεις περιφερειακές ενότητες πέρασαν ήδη στο κόκκινο, στο επιδημιολογικό χάρτης της χώρας.

Στο «κόκκινο» παραμένουν και οι περιφέρειες Πιερίας, Ημαθίας, Πρέβεζας, Καβάλας και Αργολίδας.

Αντίθετα, η Ευρυτανία βγήκε από το κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη.

Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας  από τις 01.00 έως τις 06.00 το πρωί, με παράλληλη απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση. 

Μόνο χθες, στην Καστοριά εντοπίστηκαν 26 κρούσματα, στη Δράμα 59 και στην Ξάνθη 51. Παράλληλα, ανησυχητικά είναι και τα δεδομένα των εμβολιασμών στις εν λόγω περιοχές καθώς οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Δράμα είναι στο 44,2%, στην Ξάνθη στο 48,33% και στην Καστοριά στο 55,39%.

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας για ενδεχόμενο lockdown στη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Δεν υπάρχει στην ατζέντα στης κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη, δεν είμαστε μπροστά σε αυτό. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η πεποίθησή μας να μείνουν τα σχολεία ανοικτά βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που σε συνεργασία όλων μας μας παρέχει την ασφάλεια για να εφαρμοστεί. Περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες», συνέχιζε, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι προς την κατεύθυνση η εκπαίδευση να μείνει ανοικτή».

Για το θέμα των μονοκλωνικών, ο εκπρόσωπος είπε πως ετοιμάζεται για την επόμενη τροπολογία για την έναρξη της χρήσης τους. Ας μην ξεχνάμε όμως, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, ότι πίσω από αυτήν την ιστορία, που έσπευσε να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση, κρύβονταν μια προσπάθεια κατά του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα