Παυλάκης: Επανάληψη του περσινού χειμώνα αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα

Παυλάκης: Επανάληψη του περσινού χειμώνα αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου χρόνου

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή πρέπει να επιβληθούν άμεσα νέα περιοριστικά μέτρα στις περιοχές που παρατηρείται ήδη έξαρση του κορωνοϊού, όπως η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Θράκη.

Όπως υπογράμμισε ο γιατρός, η επιδημία δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα φάση.  

Γι’ αυτό το λόγο ο καθηγητής προτάσσει την ανάγκη να καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι και να επισπευθούν οι εμβολιασμοί σχολιάζοντας ότι ακόμα βρισκόμαστε αρκετά πίσω.

Μάλιστα, ο Γ. Παυλάκης δήλωσε επίσης ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και πως πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα ώστε οι εμβολιασμένοι να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους.

«Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε αποτύχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με κρούσματα στα σχολεία, ο Γ. Παυλάκης διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα.

«Από πέρσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Δέλτα. Ο ιός είναι μπροστά», σχολίασε.