Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έτσι συνελήφθησαν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες για εικονικό εμβολιασμό

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έτσι συνελήφθησαν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες για εικονικό εμβολιασμό

Στο φως έρχεται νέο περιστατικό με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πρόκειται για νοσηλεύτρια που τρύπησε αλλά δεν χορήγησε το φάρμακο σε γιατρό πλαστική χειρουργό.

 Στο ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο είναι και εμβολιαστικό κέντρο, μία νοσηλεύτρια φέρεται να  εμβολίασε εικονικά μία πλαστική χειρουργό και  μία διοικητική υπάλληλο ιδιωτικής κλινικής .

Η αστυνομία είχε πληροφορηθεί την πρόθεση της γιατρού για τον εικονικό εμβολιασμό 

Τόσο η γυναίκα αυτή, όσο και η νοσηλεύτρια συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, με την πλαστική χειρουργό -75 ετών- να έχει μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο σε περιοχή της Αθήνας μαζί με την γραμματέα της.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις γυναίκες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές (μια εκ των οποίων είναι γιατρός) με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την έρευνα που ακολούθησε και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO