Ζακ Κωστόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία

Ζακ Κωστόπουλος: Σε εξέλιξη η πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας, πορεία για τα τρία χρόνια από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος.

Με κεντρικό σύνθημα Στις 20 Οκτώβρη θα είμαστε όλα εκεί. Η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί, συλλογικότητες και οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας καθώς και φεμινιστικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, έξω από το σημείο όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Ζακ Κωστόπουλος, αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα και αυτή την ώρα κατευθύνονται στο Συνταγμα. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει διακοπεί.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα «στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα».

Τονίζουν επίσης ότι πέρασαν τρία χρόνια με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του σώματος του Ζακ.

«Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την τρίχρονη, δυσανάλογη καθυστέρηση παραμένει και όσο περνάει ο καιρός θεριεύει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα