Ολονύχτια μάχη με την φωτιά στη Νέα Μάκρη. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό

Ολονύχτια μάχη με την φωτιά στη Νέα Μάκρη. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε υπαίθριο χώρο με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ανατολή στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Δύο διαφορετικές φωτιές ξεκίνησαν από τον Άγιο Εφραίμ και το Λιβίσι, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω της έντασης των ανέμων με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών.

Υπό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, η φωτιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι.Δεν υπάρχει μέτωπο αλλά παρ’ όλ’ αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού.

Σταδιακά οι δρόμοι ανοίγουν, ενώ η Λεωφόρος Μαραθώνος είναι ανοιχτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες, με τις δύο να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Αντίθετα, η εστία κοντά στον Άγιο Εφραίμ και η εστία στην οδό Δήμητρας, δεν έσβησαν με τη φωτιά να παίρνει γρήγορα διαστάσεις. Σημειώνεται ότι η δεύτερη εστία βρίσκεται κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Μαραθώνα – Νέας Μάκρης να απευθύνει έκκληση για εκκένωση οικισμών.


Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Πληροφορίες για προσαγωγή ενός άντρα
   
Υπάρχουν πληροφορίες από μάρτυρες πως η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός άντρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να κινείται περίεργα, όπως είπαν οι κάτοικοι, μέσα στη φωτιά.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς.

 
Πατούλης: Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό

Η φωτιά οριοθετήθηκε γρήγορα, σύμφωνα με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Υπάρχουν ενδείξεις πως η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.
«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή», πρόσθεσε.

Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να συνδράμουν ενάερια μέσα, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί.

Με τις πρώτες πρωινές ώρες όλοι οι δρόμοι θα ανοίξουν.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμούς. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα